Piroške s kiselim kupusom i krumpirom

Kiseli kupus savršena je zimska namirnica. Osim što blagotvorno djeluje na zdravlje i imunitet, omiljen je i zbog pregršt kombinacija i načina na koje se može pripremati.

Već tisućljećima je poznata njegova ljekovitost, a u našim krajevima tradicionalna je domaća delicija. Odlično prija s kobasicama, grahom, neizostavan je u pripremi sarme, a sjajno se slaže i s krumpirom. Ovoga puta, upravo kupus i krumpir, spajamo u slasnim piroškama!

Sastojci

400 g krumpira
200 g kiselog kupusa
50 g crvenog luka
1 jaje
50 g brašna
papar 

Receptura

Oguliti krumpir, skuhati ga u slanoj vodi i propustiti kroz mašinu za meso. Na brašnom posutoj podlozi umijesiti krumpir, dodati jaje da se poveže, zatim razvaljati, izrezati krugove (kao za raviole). Kiseli kupus i luk sitno narezati. Luk ispržiti na ulju, dodati kupusu, dodati crni papar i zgotoviti. 

Krumpirove ploške napuniti nadjevom, dobro zatvoriti i ispržiti s obje strane na zagrijanom ulju. Ukusno je jesti vruće, s vrhnjem. Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

piroke-s-kiselim-kupusom-i-krumpirom-ndash-jgl-obitelj