Pet vježbi koje možete raditi s loptom za plažu

Radi svojega zdravlja, ali i dobre kondicije, ljeti nije pametno zapustiti uobičajene rituale vježbanja. No, kako biste više uživali i u ljetu i u vježbanju, možete ih preseliti na plažu. Lopta za plažu u tome bi vam mogla biti od velike pomoći. 

Čučnjevi za čvrstu stražnjicu

Jedna od najefikasnijih i najvažnijih vježbi kada je riječ o čvrstoj pozadini – koju zasigurno želite pokazati ovo ljeto na plaži –  je čučanj. Vježba se izvodi tako da uzmete napuhanu loptu i stisnete je između dlanova, ruke ispružite ravno ispred sebe u visini ramena, noge blago raširite imajući na umu da su stopala u ravnini te se polako spuštate u nepotpuni čučanj.

Stiskanje lopte za lijepa bedra

Loptu za plažu možete koristiti i pri izvođenju vježbi za oblikovanje bedara. Legnite na leđa, koljena podignite, noge blago raširite te između njih stavite loptu. Stisnite loptu bedrima dok ne osjetite kako vam mišići bedara rade te zadržite nekoliko sekundi. Ponovite nekoliko puta. 

Podizanje lopte iznad glave za lijepe ruke

U istoj pozi kakvu ste inicijalno napravili pri izvođenju čučnjeva, možete izvoditi i ovu vježbu. Razlika je u tome što ne izvodite čučnjeve nego cijelo vrijeme zadržavate pozu polučučnja, a radite rukama, odnosno loptu polako podižete iznad glave te je vraćate u inicijalni položaj ispruženih ruku u razini ramena.

Podizanje lopte nogama

Zadnja vježba je podizanje lopte nogama. Potrebno je leći i osigurati si dobar oslonac. To znači da ruke trebate odmaknuti od tijela i dlanovima se oduprijeti o podlogu. Zatim ispružite noge, a loptu postavite između stopala. Iz tog položaja loptu podignite toliko visoko da tijelo i noge čine pravi kut, zadržite kratko pa ih onda spustite u početni položaj.

Stiskanje loptice cijelom šakom

Ako pak uza se imate manju loptu, poput one za picigin, nemojte misliti da je ona beskorisna: možete je obuhvatiti cijelom šakom i držati stisnutu nekoliko sekundi. Ta vježba, osim što jača podlaktice, zapravo ima terapeutski učinak na cijelu šaku. 

Tijekom vježbanja imajte na umu da je tijelu dobro osigurati i unutarnju pomoć: Magnesium Top Direkt je bezreceptni pripravak koji blagotvorno djeluje na ravnotežu elektrolita, normalnu funkciju mišića i normalno funkcioniranje živčanog sustava. Uz vitamin B6 pridonosi i normalnom metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti, zbog čega je vrlo koristan ljeti, kada se pojačano znojimo i brzo iscrpljujemo. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

pet-vjebi-koje-moete-raditi-s-loptom-za-plau-ndash-jgl-obitelj