Pet savjeta za poboljšanje imuniteta školaraca

Zdrav imunološki sustav koji se razvija i gradi tijekom života osnovni je preduvjet za dobro zdravlje. Iako je imunitet kod školaraca malo snažniji nego kod vrtićke djece, to ne znači da ga se ne može još poboljšati. Kako bi djeca tijekom cijele godine ostala razigrana i zdrava, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta za poboljšanje njihova imuniteta.

Organiziran dan i dobar san

Dobre navike i organizacija vremena uvelike mogu pozitivno utjecati na zdravlje i imunološki sustav. Djeci je potrebno više sna nego odraslim osobama, a dan je poželjno organizirati tako da dijete ima dovoljno vremena i za igru i učenje, ali i odmor. Ako je to ikako moguće, pobrinite se da dijete ima stabilan raspored obroka te da ih ne preskače.

Manje šećera, više vitamina i minerala

Važnost zdrave prehrane jednostavno se ne može dovoljno naglasiti. Konzumacijom zdravih namirnica i usvajanjem dobrih prehrambenih navika od malih nogu, osigurava se kvalitetniji i zdraviji život. Slatkiši se ne moraju u potpunosti ukinuti, ali važno je biti umjeren i ne pretjerivati sa šećerom.

Peri ruke, peri nos

Dječja znatiželja i vesela opuštenost, koliko god je preslatka, ponekad može biti i opasna. Pravilno održavanje higijene koje uključuje i pranje ruku iznimno je važno, pogotovo kod djece. Tako se smanjuje mogućnost širenja i prijenosa virusa i bakterija s kojima je dijete moglo doći u doticaj. Slično vrijedi i za bakterije i viruse koji se mogu nakupiti u dječjim nosevima, a u tom slučaju od pomoći će biti Aqua Maris Baby sprej.

Aktivnosti na svježem zraku

Boravak na svježem zraku i što više aktivnosti na otvorenom koje uključuju i druženje s drugom djecom pomoći će razvoju imuniteta kod djece. Ako vrijeme ne dopušta dulji boravak vani, korisna alternativa može biti i kratka šetnja.

Probiotici kao dodatak prehrani

Ponekad je uz pridržavanje svih savjeta i pravila ipak potrebna i dodatna pomoć u obliku dodataka prehrani. Narušena ravnoteža probavnog sustava može uzrokovati neugodne smetnje i oslabjeti imunitet. Prolife suspenzija izvrstan je dodatak prehrani sa živim bakterijskim kulturama i vitaminima B skupine, a namijenjena je regulaciji crijevne mikroflore.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

pet-savjeta-za-poboljanje-imuniteta-kolaraca-ndash-jgl-obitelj