Makeup savjeti za uspješno prekrivanje podočnjaka

Lijepo nanesena šminka i uložen trud često znaju pasti u vodu kad se zbog neprekrivenih ili nepravilno prekrivenih podočnjaka znakovi umora i nepravilnosti i dalje vide. Otkrijte kojim trikovima ćete ih ublažiti kako bi vaš cjelokupni makeup look izgledao što ujednačenije.

Polazimo od glavne stavke, a to je kakav tip te podton kože imate. Ako ne znate odgovor na ta pitanja, teško da ćete znati kako na pravilan način prekriti podočnjake, a gomilanje teških proizvoda na lice i osjetljivu kožu ispod očiju može imati samo kontraefekt, odnosno podočnjaci u tom slučaju mogu postati još izraženiji.

Colour correcting makeup tehnika je koja se bazira na principima komplementarnih boja. Tako crvena neutralizira zelenu, žuta ističe plavu… Postoje četiri osnovne boje kojima neutralizirate crvenilo, prištiće te podočnjake. Međutim, prije nego što primijenite tu tehniku, važno je napomenuti da koža mora biti nahranjena jer se korektor na suhoj koži lako uvlači u pore. Ako niste ljubiteljica krema za područje oko očiju, odlično će poslužiti Holyplant hidratantna krema jer se brzo upija te je pogodna za sve tipove kože.

Zelena boja

Komplementarna je crvenoj boji, zbog čega je korektor sa zelenom nijansom najbolji za primjenu kod malih prištića, crvenih kapilara ispod očiju i slično.

Žuta boja

Izvrstan je izbor za osobe koje imaju tamne podočnjake i svijetli ten jer neutralizira plavu i ljubičastu. Za vrlo svijetlu kožu preporučuje se svijetložuti ton, a za tamniju korektor i tekući puder s jačom narančastom nijansom.

Ružičasta boja

Optimalna je za kožu kojoj je potrebno vratiti sjaj i blistavost te kožu koja je lagano žućkaste nijanse. Nakon nanošenja ružičastog korektora, neutralni korektor učinit će vaše lice svježim i odmornim.

Boja breskve

Ova boja djeluje jednako kao i ružičasta boja, ali za osobe koje imaju plavkaste i zelenkaste tonove kože ili podočnjake.

Nakon cjelodnevnog nošenja šminke ne zaboravite zlatno pravilo – obvezno prije spavanja ukloniti šminku! Taj postupak možete napraviti pomoću Holyplant vlažnih maramica za skidanje šminke s hijaluronom koje temeljito uklanjaju svu šminku s lica, uključujući i najosjetljivije dijelove, područje oko očiju i kapke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

makeup-savjeti-za-uspjeno-prekrivanje-podonjaka-ndash-jgl-obitelj