Paprike punjene trganom piletinom

Recepata za punjene paprike ima koliko i kuharica koje ih spremaju, i tu se uglavnom radi o receptima koji se vode „odokativnim“ sastojcima i metodama. Klasične punjene paprike s mesom, rižom i rajčicom mnogi obožavaju, no jeste li ih ikad punili nekim drugim nadjevom? 

Paprike s piletinom, mozzarellom i kvinojom sigurno nisu spremale naše bake, ali su okusom i jednostavnošću pripreme – svakako vrijedne kušanja! 

Sastojci:

  • 6 svježih paprika po želji
  • 2 komada pilećih prsa
  • 1 i pol šalica naribane mozzarelle
  • 1 šalica kuhane kvinoje
  • pola šalice pesto umaka

Recept: 

Dok pripremate sve sastojke, zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva, stavite u nju cijele paprike i pecite ih po 5 minuta sa svake strane dok malo ne pocrne. Izvadite ih da se prohlade, prerežite ih na pola i napunite smjesom od piletine, mozzarelle, kvinoje i pesto umaka i potom vratite u pećnicu. Pecite još 10 minuta da se svi sastojci prožmu.

Dobar tek i uživajte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

paprike-punjene-trganom-piletinom-ndash-jgl-obitelj