Paprike punjene trganom piletinom
Recepata za punjene paprike ima koliko i kuharica koje ih spremaju, i tu se uglavnom radi o receptima koji se vode „odokativnim“ sastojcima i metodama. Klasične punjene paprike s mesom, rižom i rajčicom mnogi obožavaju, no jeste li ih ikad punili nekim drugim nadjevom?
Paprike s piletinom, mozzarellom i kvinojom sigurno nisu spremale naše bake, ali su okusom i jednostavnošću pripreme – svakako vrijedne kušanja!
Sastojci:
- 6 svježih paprika po želji
- 2 komada pilećih prsa
- 1 i pol šalica naribane mozzarelle
- 1 šalica kuhane kvinoje
- pola šalice pesto umaka
Recept:
Dok pripremate sve sastojke, zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva, stavite u nju cijele paprike i pecite ih po 5 minuta sa svake strane dok malo ne pocrne. Izvadite ih da se prohlade, prerežite ih na pola i napunite smjesom od piletine, mozzarelle, kvinoje i pesto umaka i potom vratite u pećnicu. Pecite još 10 minuta da se svi sastojci prožmu.
Dobar tek i uživajte!