Oprez! Blagdansko prejedanje negativno utječe na vaše raspoloženje

Blagdanska trpeza koja svake godine osvane na našemu stolu prepuna je ukusnih delicija kojima jednostavno ne možemo odoljeti. Kolači, francuska salata, odojak ili purica samo su neka od popularnih jela, no veoma je važno znati kako ostati umjeren da ne bi došlo do prejedanja.

Izbjegnite prejedanje

Tijekom blagdana većinu dana provodimo unutra uživajući u toplini doma i brojnim slasticama koje se pripremaju u ovome dijelu godine. Često nam se zna dogoditi da posegnemo za kojim kolačem ili porcijom blagdanske hrane previše te dolazi do neugodnog osjećaja prejedanja koji je popraćen osjećajem malaksalosti, umora i pritiska u trbuhu. Kako biste ga izbjegli, savjetujemo vam da u svoj blagdanski tanjur stavite samo tri jela (iako se na stolu nalazi znatno više) koja vam se čine najprivlačnija i uživate u njima. Vaš organizam neće biti iznenađen iznenadnim velikim unosom hrane, a svejedno ćete se fino najesti.

Posljedice prejedanja

Iako nam se čini kako koji komad purice ili pokoji kolač više neće naštetiti našem organizmu, to je zapravo pogrešno. Prejedanje koje je, gotovo bismo mogli reći, zaštitni znak ovoga dijela godine, štetno utječe na vaše zdravlje, organizam, ali i raspoloženje. Veliki obroci koji obično pune tanjure mogu izazvati neravnotežu u razini šećera u krvi, što dovodi do naglog uzleta energije nakon obroka, no zatim se pojavljuje pad raspoloženja i osjećaj umora. Prevelika količina hrane u trbuhu također uzrokuje stvaranje želučane kiseline koja zatim dovodi do pojave – uvijek neugodne – žgaravice koja će potpuno uništiti vaše raspoloženje i baciti negativno svjetlo na blagdansko druženje s najdražima.

Iako je pojavu žgaravice najbolje izbjeći, ako se ona slučajno pojavi, RefluSTAT učinkovito i brzo smanjuje njezine simptome i omogućava vam daljnje uživanje u druženju s vašim najmilijima. 

Uživanje u delicijama tijekom blagdanskog razdoblja donosi posebno veselje zato što se ono dijeli s obitelji i dragim ljudima. Upravo zbog toga, važno je ostati priseban i umjeren u hrani kako biste mogli uživati u svima blagodatima ovog lijepog razdoblja bez negativnih posljedica. 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *