Odabir pravoga sirupa prema tipu kašlja

Biti bolestan uvijek je gnjavaža, a biti bolestan u doba korone pravi je horor. Otkako živimo u „vremenu COVID-a“, svi smo postali pomalo paranoični. Čak i kad je riječ o malo povišenoj temperaturi ili bezazlenom kašlju, mnogi se odmah zapitaju – jesam li zaražen koronavirusom?

Zbog pandemijske prisutnosti bolesti COVID-19, stvara se dojam kao da su sve druge bolesti iščeznule, ali nisu!

Sezona je prehlada i viroza praćenih kašljem i drugim respiratornim problemima te povišenom tjelesnom temperaturom. Bilo da je suh ili produktivan, u vremenu smo u kojemu treba imati hrabrosti zakašljati u javnosti, primjerice, u redu pred blagajnom, u javnom prijevozu ili čak u čekaonici kod liječnika. Kako bismo mogli nesmetano živjeti, važno je prepoznati vrstu kašlja da bismo u skladu s tim odabrali i najbolju terapiju.  

Tri faze kašlja tijekom prehlade

Prva faza je suhi, nadražajni kašalj koji može biti vrlo neugodan i bolan, a treba ga brzo smiriti kako bi se zaštitili bronhi. Nakon dva do tri dana ulazi se u drugu fazu u kojoj se stvara gusta sluz koja se nakuplja u dišnim putevima i otežava disanje. U posljednjoj fazi sluznica je često nadražena, a suhi, nadražajni kašalj može trajati tjednima pa čak i mjesecima te ga je upravo zato važno zaustaviti. 

Tip sirupa za tip kašlja 

Da bismo što brže i učinkovitije pobijedili kašalj (i pritom se što prije oslobodili i prijekornih pogleda), koristimo sirupe. Nije svaki kašalj isti, kao što nije ni svaki sirup isti, a da biste znali odabrati najučinkovitiji sirup za vaš tip kašlja, valja znati koja je vrsta sirupa najbolja za određenu vrstu kašlja. 

Sirup bijelog sljeza

Sadrži visoke vrijednosti biljnih sluzi, a ublažava nadražaj na kašalj i iritaciju grla te djeluje blagotvorno i protuupalno na sluznicu. Osim za suhi, pogodan je i za ublažavanje produktivnog kašlja, a siguran je za primjenu kod odraslih, ali i djece od navršene prve godine života. 

Sirup islandskog lišaja 

Ublažava suhi kašalj zbog velike količine biljne sluzi koju sadrži. Primjenjuje se i kod grlobolje, promuklosti i bronhalnog katara. Siguran je za primjenu kod odraslih, ali i djece od navršene prve godine života. 

Trputac – otopina 

Djeluje umirujuće na suhi, nadražajni kašalj koji najčešće prati upalu, a bogat je biljnim sluzima. Primjenjuje se i kod promuklosti, katara glasnica i bronhitisa. Siguran je za primjenu kod odraslih te kod djece od navršene treće godine života.

Jaglac – otopina

Snažna pomoć pri iskašljavanju kod prehlade i bronhitisa. Sadrži saponine koji pomažu u omekšavanju sluzi u dišnim putovima, olakšava iskašljavanje i oslobađa dišne puteve te je snažna pomoć pri iskašljavanju kod prehlade i bronhitisa. Siguran je za primjenu kod odraslih te kod djece od navršene treće godine života.

 

Kašalj je najčešći simptom respiratornih infekcija, no ako djelujemo na vrijeme, bolest se ne mora nužno razviti. Adrialabovi Holyplant sirupi – ne toleriraju kašalj! Brend Holyplant u svojoj liniji nudi visokokvalitetne sirupe i otopine na bazi biljaka: bijelog sljeza, jaglaca, trpuca i islandskog lišaja. Svi sadrže visoke koncentracije tradicionalno poznatih ekstrakata u borbi protiv kašlja u standardiziranom obliku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

odabir-pravoga-sirupa-prema-tipu-kalja-ndash-jgl-obitelj