Naučite tretirati crvenilo u pregibima kože kod djece

Dječje rolice ili pregibi nešto su najslađe za vidjeti, a ako niste na prvu shvatili na što mislimo, dovoljno je reći da beba tada izgleda kao zaštitni znak Michelin guma – Michelin man. Iako to nama djeluje preslatko, brojni pregibi kod djece, osobito tijekom toplih mjeseci, zapravo mogu biti problem. Crvenilo u pregibima kože kod djece može biti uzrokovano različitim faktorima, uključujući iritaciju, vlagu, alergijske reakcije, infekcije ili druge kožne probleme. Stoga vam donosimo nekoliko općih savjeta za tretiranje crvenila u pregibima kože kod djece.

Čistoća i suhoća

Pregibe djetetove kože redovito održavajte čistim i suhim. Koristite nježni sapun i toplu vodu pri kupanju, a zatim nježno osušite pregibe tapkanjem (ne trljanjem) mekanim ručnikom. Ako se crvenilo pojavi na vratu, nastojte da dijete što više bude na trbuhu kako bi prirodno podizalo glavu i tako ubrzalo sušenje tog područja.

Hidracija

Nanesite blagi, hipoalergeni losion ili JGL Dječju mast, koja štiti od nastajanja neugodnog crvenila i iritacije, na djetetovu kožu kako biste je zaštitili i hidrirali. JGL Dječja mast, bez parabena, silikona, bojila i konzervansa, zaštitni je balzam za “sretne guze”, prikladan za kožu novorođenčadi i djece!

Izbjegavanje iritansa

Pokušajte identificirati i izbjeći tvari koje mogu izazvati iritaciju kože u pregibima. To mogu biti jaki deterdženti i omekšivači, tkanine koje nisu prozračne ili pak kozmetički proizvodi koji sadrže alergene.

Prozračivanje kože

Osigurajte da se pregibi kože redovito provjetravaju. Ostavljanje djeteta bez odjeće u toplom, ali ne previše vlažnom okruženju, može pomoći koži da se osuši i umanji crvenilo. Ako se crvenilo poveže s infekcijom ili upalom, primijenite lokalno antibiotičko ili protuupalno sredstvo, ali uvijek tek nakon što se posavjetujete s pedijatrom.

Izbjegavanje trenja

Ako je crvenilo uzrokovano trenjem između nabora kože, pokušajte spriječiti to trenje postavljanjem mekanog materijala (npr. gaze) između nabora kože.

Prilagodite prehranu

Ponekad alergeni iz prehrane mogu uzrokovati kožne reakcije. Ako primijetite da se crvenilo pogoršava nakon konzumacije određene hrane, posavjetujte se s pedijatrom o mogućnosti prilagodbe prehrane.

Prikladna odjeća

Odaberite laganu, prozračnu odjeću koja neće iritirati pregibe kože kod djeteta. Kod velikih vrućina, ostavite dijete samo u peleni, neka uživa.

Ako primijetite da se crvenilo ne smanjuje ili se pogoršava, iako ste slijedili navedene savjete, ili ako primijetite druge simptome poput svrbeža, oteklina ili upale s gnojnim iscjetkom, odmah se obratite pedijatru radi daljnje dijagnoze i liječenja. Važno je razjasniti uzrok crvenila kako biste djetetu mogli pružiti odgovarajuću njegu i izbjeći potencijalne komplikacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nauite-tretirati-crvenilo-u-pregibima-koe-kod-djece-ndash-jgl-obitelj