Najpopularnije obiteljske proljetne aktivnosti na otvorenom

Jedva ste dočekali tople i sunčane dane, ali ne znate kako ih najbolje iskoristiti. S obzirom na to da djeca stalno traže nove oblike zabave i nova iskustva, složili smo popis nekoliko zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj. Rezervirajte svoje vikende i isprobajte neke od njih. 

Piknik u prirodi 

Sjajan način da se provede dan na otvorenom. Možete odabrati prekrasan lokalni park ili neku drugu prirodnu okolinu, spremiti ukusnu hranu i provesti dan igrajući se, razgovarajući i uživajući u prirodi. Pobrinite se da hrana koju nosite ne bude lako kvarljiva, da imate osiguran hlad ili suncobran te da, nakon što završite, pospremite za sobom. Uz to, obvezno ponesite i letećeg zmaja pa, ako vam vremenske prilike dopuste, zabavite se puštajući ga da uzleti. Piknik je već sam po sebi zabavna aktivnost, no uvijek ga možete upotpuniti igrom – bacanjem frizbija, graničarom, gimnastikom na travi, kartanjem…

Vožnja biciklom

Bicikliranje je izvrstan način da se cijela obitelj aktivira i uživa na svježem zraku. Odaberite neku lijepu stazu za bicikliranje u prirodi ili nekom gradu koji želite istražiti. Ako imate malu djecu, stavite ih u dječju sjedalicu na biciklu, zasigurno će uživati. Pobrinite se da uza se imate dovoljno tekućine da ne dehidrirate, a bez zaštitne opreme (kaciga) ne krećite na put. Dobro je imati i dodatnu opremu za bicikl, ako zatreba. 

Planinarenje

Prije nego što pođete na odabranu planinu, provjerite zahtjevnost uspona te mogu li svi članovi obiteljske “ekspedicije” uspješno završiti uspon. Nikad ne idite bez odgovarajuće opreme poput gležnjača, čak i kad je toplo jer su uvjeti na višoj nadmorskoj visini uvijek drukčiji.

Razgledavanje prirodnih ljepota

Proljeće je vrijeme kad biljke počnu cvjetati, a to parkove i botaničke vrtove čini prekrasnim mjestima za posjetiti. Obitelj može uživati u šetnji i razgledavanju raskošnih cvjetnih vrtova te učiti o različitim vrstama biljaka. I životinje u zoološkom vrtu probudile su se iz zimskog sna pa je i posjet ZOO-u izvrsna obiteljska aktivnost, osobito za roditelje s manjom djecom. Savjet – ponesite kolica jer će nakon nekog vremena i uzbuđenja, malci postati umorni. 

Kampiranje

Ako vaša obitelj voli prirodu i avanturu, proljeće je savršeno vrijeme za kampiranje. Bilo da se odlučite na kampiranje u vlastitom dvorištu (za probu prije pravoga kampiranja u “divljini”) ili u kampovima, ta aktivnost posebno će istaknuti timski rad i obiteljsku slogu. I ne zaboravite – uvijek ponesite i putnu ljekarnu.

Adrenalinski sportovi

Adrenalinske vožnje poput Ziplinea, raftinga ili paraglidinga zasigurno će biti uzbudljive za cijelu obitelj. Takve su avanture više rezervirane za obitelji sa starijom djecom, tinejdžerima koji izbjegavaju boravak u prirodi i radije vrijeme provode surfajući bespućima interneta. Stoga ih izazovite na uzbudljiv vikend s obitelji, a uvijek ih možete motivirati pričom kako će snimke i slike koje snime biti pravi hit na društvenim mrežama.

Kako vas u uživanju i zabavi na otvorenom ne bi omeli neugodni simptomi peludnih alergija, uvijek sa sobom nosite sprej za nos Aqua Maris 4Allergy, prikladan za djecu i najosjetljivije pacijente, te Vizol S Allergy, kapi za oči s dodatkom ektoina. Taj duo neka vam bude neizostavan saveznik u svim vašim obiteljskim proljetnim aktivnostima. Bez muke i nelagode, uživajte u toplim proljetnim vikendima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

najpopularnije-obiteljske-proljetne-aktivnosti-na-otvorenom-ndash-jgl-obitelj