Najbolje aktivnosti za rekreaciju tijekom zime

Tjelovježba pozitivno utječe na mentalno i fizičko zdravlje pa ni dolazak zime ne bi trebao biti razlog za prestanak fizičke aktivnosti.

Iako je rekreacija zimi svojevrstan izazov, uz naše savjete i prijedloge, ni hladnoća, ni kiša niti kratki dani ne bi vam trebali biti prepreka u izvođenju redovitih treninga. Za jači imunitet, bolji san i odlično raspoloženje okušajte se u sljedećim zabavnim aktivnostima koje traže tek malo vremena i dobre volje.

Planinarenje

Planinarenje je opuštajuća aktivnost idealna i za fit osobe i za one koji to tek žele postati. Osim kondicije i prostorne orijentacije, razvija kapacitet pluća i mišićnu masu te je izvrsna za zdravlje zglobova, regulaciju krvnog tlaka i mentalno zdravlje. Priroda, zna se, opušta, a da vas sezonske infekcije ne bi spriječile u ugodnome druženju dok vani pada snijeg ili puše vjetar, pobrinut će se Alfabiotik, dodatak prehrani s bakterijskim kulturama BB-12 i pročišćenim alfa-glukanom.  

Trčanje

Prikladno svakom spolu, uzrastu i kondicijskome stupnju, trčanje, osim mišića cijeloga tijela i kondicije, razvija i upornost i strpljenje te pozitivno utječe na držanje. I – ono što je najbolje – može se izvoditi gdje god se nalazite (u stanu, parku, teretani…), a od rekvizita zahtijeva tek udobne, broj veće tenisice, odjeću koja upija znoj, dobar šuškavac i prohodne dišne puteve. Sprej za nos Aqua Maris Clean pomoći će vam raščistiti prašinu, alergene, bakterije i viruse sa sluznice nosa pa ga imajte pri ruci kada se zaputite u park ili na trkačku stazu. 

Bicikliranje

Suho zimsko vrijeme idealno je za vožnju biciklom koja topi masne naslage, organizam drži budnim i tjera depresiju. Zimske avanture na dva kotača izvrstan su način ojačavanja imuniteta i poticanja metabolizma, u čemu pomaže i Prolife oralna suspenzija. Žive bakterijske kulture osigurat će ravnotežu probavnog sustava, a vitamini B6 i B12 boostat će imunitet i smanjiti umor izazvan velikim naporom. Kako bi vožnja bila ugodna, zaštitite i izložene dijelove tijela: uši, glavu i prste na rukama i nogama. 

Futsal

“Dodavanje” loptom zabavna je timska aktivnost koja poboljšava držanje, aerobne sposobnosti i srčane funkcije, jača kosti i mišiće, a kalorije topi brzinom munje. Budući da se ovdje konstantno izmjenjuju brzine kretanja, vođenje i udaranje lopte, igrač od 85 kilograma u samo sat vremena igre može sagorjeti i do 800 kalorija, što futsal čini treningom visokog intenziteta. 

Bez obzira na to čime se odlučili baviti zimi, da postignete adekvatnu radnu temperaturu i spriječite mogućnost ozljeda, ne preskačite zagrijavanje. Osim toga, sjetite se unositi dovoljno vode i elektrolita, a ako vas, uz sve mjere opreza, prehlada ipak uhvati, spas pronađite u spreju za nos Aqua Maris Strong koji će smanjiti oticanje sluznice, odčepiti nos i pobrinuti se za miran i neometan san koji je preduvjet svakog uspješnog treninga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

najbolje-aktivnosti-za-rekreaciju-tijekom-zime-ndash-jgl-obitelj