Ljeto je sve bliže, a kilograma sve više – kako smršavjeti brzo i zdravo?

Vječna borba s neželjenim kilogramima priča je bez kraja… No, ovaj put ta priča može imati sretan završetak uz nekoliko smjernica koje će promijeniti vaš stil života i konačno vas riješiti viška kilograma.

Svi bismo voljeli smršavjeti brzo, dočekati ljeto utegnuti i s nekoliko konfekcijskih brojeva manje,  ali potrebno je postaviti si realne ciljeve kako se ne bismo razočarali na kraju. Iako nevoljko, stanite na vagu, zatim pronađite sve “kritične” zone koje biste voljeli riješiti i odredite si ciljeve. Pomoću njih bit ćete dulje motivirani i uporniji u njihovu ostvarivanju.

Najjednostavniji put prema gubitku kilograma je kalorijski deficit.

Prehrana, prehrana, prehrana! 

Nit vodilja u cijeloj priči uravnotežena je i zdrava prehrana. Ne ograničavajte hranu koju konzumirate, nego broj obroka i unos kalorija. Poznato je da je najjednostavniji put prema gubitku kilograma kalorijski deficit. Počnite računati svoj unos kalorija i zapamtite da maksimalno unosite 500 kalorija dnevno manje nego inače. Mršavite pametno i budite siti. Rasporedite svoje obroke u danu i neka vam prehrana bude raznovrsna. Izbacite masnu hranu, pohane i namirnice pržene u dubokome ulju te konzumirajte što više ribe i povrća, bijeli kruh zamijenite tamnijim žitaricama i ne zaboravite piti mnogo tekućine. To podrazumijeva vodu i prirodne, cijeđene sokove, nikako gazirana i alkoholna pića koja sadrže velike udjele šećera. Ako imate problema s probavom i nadutošću, koji često ometaju gubitak centimetara, u prehranu uključite i Prolife VIS, dodatak prehrani koji sadrži dobre bakterije koje pomažu uspostavljanju ravnoteže u probavnom sustavu.

Bez muke nema nauke!

Za brzo topljenje masnih naslaga, uz zdrave prehrambene navike, najviše pomaže aktivan život. Uz kalorijski deficit, priuštite svome tijelu i redovite treninge za bolje rezultate. Ako vam nedostaje motivacije za individualnim vježbanjem, uvijek se možete učlaniti u teretanu i prepustiti stručnjacima u osmišljavanju vaših treninga ili se pak priključiti grupnim treninzima. Ako vam samodisciplina nije problem, počnite vježbati u udobnosti vlastitoga doma. Prema osobnim mogućnostima, izvodite vježbe poput čučnjeva, vježbi za jačanje kukova i leđnih mišića, plank, burpee…. Izbacite korištenje javnog prijevoza i automobila što je više moguće, pješačite, vozite bicikl, povećajte broj koraka i kilometara koje dnevno prijeđete. Upornost, dosljednost, motiviranost…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *