Koliko često trebate mijenjati posteljinu

Baš kao naša odjeća i obuća, i posteljina treba jednaku pozornost i održavanje ako svaku večer želite leći u čisto, sigurno i mirišljavo utočište. Zbog nekih naših navika, posteljinu ipak treba prati češće nego što mislite!

Brojna istraživanja provedena su na ovu temu i generalni zaključak je kako bi idealno bilo mijenjati posteljinu minimalno svaka dva tjedna. Nećete, naravno, pogriješiti ako to radite i češće pa donosimo podsjetnik na nekoliko situacija kada bi mijenjanje posteljine trebalo postati gotovo svakodnevna rutinska aktivnost.

Pretjerano znojenje

Ako imate problema sa znojnim žlijezdama i noću se budite mokri, svoju posteljinu trebali biste mijenjati svaki ili barem svaki drugi dan. U ovom slučaju preporučuje se i svako jutro iznijeti posteljinu na zrak kako bi se prozračila i dobro osušila.

Akne na tijelu i licu

Osobe koje imaju problema s aknama svoju posteljinu trebale bi mijenjati jednom tjedno. Ako vam se akne manifestiraju samo na licu, dovoljno je promijeniti samo jastučnicu, a ostatak posteljine možete mijenjati svaka dva tjedna. Tijekom pranja, posteljinu obvezno perite na visokoj temperaturi kako bi se uklonile nečistoće i mrtve stanice kože.

Loš imunitet

Kada je riječ o nezaštićenom organizmu i sklonosti bolestima, posteljinu bi u idealnim uvjetima trebalo mijenjati svaki dan. Jedino ćete tako biti sigurni da u krevet niste unijeli nametnike poput peludi ili drugih mikroorganizama. Ako vas muči alergija, noć će sigurno mnogo mirnije proći uz Aqua Maris 4Allergy, sprej za nos koji na siguran i učinkovit način ublažava simptome alergijskog rinitisa te podupire proces regeneracije nosne sluznice. Sto posto je prirodan te prikladan za djecu i najosjetljivije!

Kućni ljubimci

Vlasnici kućnih ljubimaca koji dopuštaju da životinje spavaju s njima, nerijetko se bude prekriveni životinjskom dlakom, ali i komadićima hrane koje ljubimci znaju tijekom noći donijeti sa sobom u krevet. Životinje, osim što ispuštaju dlaku, mogu u krevet unijeti i nametnike. Ovakva životna odluka znači i svakodnevno mijenjanje posteljine. Ako patite od alergija, osim čiste posteljine, u pomoć uskaču i kapi za oči Vizol S Allergy, a pogodne su i za osobe koje nose kontaktne leće, djecu te za one koji imaju osjetljive oči.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

koliko-esto-trebate-mijenjati-posteljinu-ndash-jgl-obitelj