Izazovi putovanja s malom djecom

Ako ste ljubitelj putovanja, zašto ne biste i svoju djecu učili da u toj strasti uživaju jednako kao i vi? Proces učenja u početku će vjerojatno biti izazovan, no kada uspješno savladate nekoliko standardnih prepreka, zajedničko putovanje u sekundi će prerasti u nezaboravnu obiteljsku avanturu!

Pakiranje najnužnijih potrepština

Izazovi počinju već samim pakiranjem pa je važno ponijeti samo najosnovnije stvari, one koje će vam zasigurno trebati, jer na odredištu možete kupiti one manje nužne. Uz kovčeg, pripremite i manju torbu ili ruksak koji će biti uz vas tijekom vožnje, a u nju spakirajte stvari koje vam u svakom trenutku mogu zatrebati, poput rezervne odjeće za dijete, šeširića i naočala za zaštitu od sunca, putovnice, novca, vlažnih maramica, vode i grickalica. Dopustite djetetu da samo izabere igračku koju ćete spremiti u tu manju torbu, kako bi zabava uvijek bila nadohvat ruke.

Redovito stajanje i odmor

Iako je za putovanja avionom bolje odabrati što manje presjedanja kako biste čim prije stigli na destinaciju, kod putovanja automobilom važniji je odmor. Ako će putovanje dugo trajati, najbolje je početi ga kasno navečer ili kad je bebi vrijeme za spavanje, kako biste dobili nekoliko sati mirnije vožnje. Nemojte očekivati da će djeca baš uvijek satima strpljivo i mirno sjediti u autu. Stanke za odmor koristite svakih sat-dva, u prvome redu da biste se aktivno razgibali nakon poduljeg sjedenja, ali i za kratku igru na svježem zraku, užinu i razgledavanje.

Hrana tijekom putovanja

Tijekom same vožnje do odredišta, bolje je izbjegavati nove okuse, kao i lako kvarljive  namirnice pa djeci radije pripremite obroke koje i inače jedu. Izbjegavajte mliječne pripravke i sokove u ambalaži, a ponesite banane, sušeno voće, štapiće i perece. U pauzama od vožnje, neka pojedu manje porcije te piju više vode kako ne bi dehidrirali. Bolest putovanja popraćenu vrtoglavicama, mučninama i povraćanjem zbog kretanja prevladajte uz Draminu!

Neizostavna putna ljekarna

Nemojte ni pomišljati na odlazak na putovanje bez osnovnih proizvoda koji će pomoći kod povišene temperature, kašlja ili dezinfekcije rana pa tako obvezno u torbu koja će neprestano biti uz vas spakirajte Meralys HA, Paracetamol JGL i 70-postotni alkohol. Svakako ponesite i praktično sredstvo za dezinfekciju ruku. Proljev na putovanju česta je zdravstvena teškoća kod mališana. Kako biste ublažili njegove simptome, potražite u ljekarni kapi Normia, koje se mogu koristiti od najranije dobi, a stanu u svaku prtljagu!

Iako ste isplanirali putovanje do najsitnijih detalja, veoma je važno i da ste u svakom trenutku dovoljno prilagodljivi i spremni na neočekivane promjene. Kako bi vožnja protekla što bezbrižnije, između pjevanja omiljenih pjesmica, čitanja knjiga i slikovnica, iskoristite vrijeme i da djetetu pobliže opišete kamo idete te što ćete sve obići na željenoj destinaciji. Putovanje pretvorite u doživljaj i uživajte u obiteljskoj avanturi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

izazovi-putovanja-s-malom-djecom-ndash-jgl-obitelj