5 prijedloga za vikend odmor u planinama

Iako tijekom toplijih mjeseci većina nas pobjegne na more, zašto ne biste promijenili taktiku i obiteljske trenutke proveli na svježem planinskom zraku okruženi zelenilom!? Ako smo vas zaintrigirali, pročitajte kamo se možete zaputiti već ovaj vikend.

Sjeverni Velebit

Sjeverni Velebit idealno je odredište za sve one koji prednost daju aktivnom odmoru i rekreaciji u netaknutoj prirodi uz osjećaj iskonske divljine. Ovdje možete pronaći više od trideset planinarskih staza koje svojim krajolicima oduzimaju dah. Odaberite put koji najbolje odgovara vašim željama, a kako planinarsko iskustvo nije potrebno, i djeca od 6 godina mogu uživati u ovoj avanturi. Svoj smještaj za vikend možete potražiti u mjestima nadomak parka poput Krasna, Svetog Jurja, Jablanca, Senja ili Otočca.

Samoborsko gorje

Ako volite planinariti, vjerojatno ste upoznati s planinarskom stazom do vrha Japetić. Za obiteljski izlet ipak predlažemo jednostavniju opciju, a planinarska staza od Šoićeve kuće do Cerinskoga vira idealna je za laganu šetnju za cijelu obitelj. Ta staza odvest će vas do planinarskog doma „Cerinski vir“, gdje možete uživati u klasičnim planinarskim specijalitetima sa savršenim pogledom na zelenilo koje vas okružuje.

Medvednica

U Parku prirode Medvednica također možete pronaći velik broj planinarskih staza, no iskusni planinari ipak ističu da je staza broj 13 idealna za prvo planinarenje tim predjelima. Djeca je mogu lagano savladati, okružena je šumom pa je i zaštićena od sunčevih zraka te uz obližnji potok pruža idealno osvježenje u ljetnim mjesecima.

Kalnik

Kalnička gora je prostrana šumovita gora na razmeđi Zagorja i Prigorja, s atraktivnim stjenovitim grebenom na južnom rubu. Glavne atrakcije su stjenovitih “sedam zuba”, stari grad Veliki Kalnik, vrh Mali Kalnik i vrh Vranilac. Staze za uspon prilagođene su djeci, tako da cijela obitelj može uživati u ovoj planinarskoj avanturi.

Papuk

Park prirode Papuk pruža vrlo velike mogućnosti rekreacije i savršeno je mjesto za aktivan odmor za vikend. Tu prije svega mislimo na planinarenje jer su šetnice atraktivne u svim godišnjim dobima i primjerene za sve uzraste.

Priprema i organizacija vikend izleta posebno je važna kada idete u društvu onih najmlađih. Zato je veoma važno dobro proučiti staze, odabrati odredište koje najviše odgovara vašim potrebama i nikako ne zaboravite ponijeti našu praktičnu putnu ljekarna koja sadrži Meralys HA, Paracetamol JGL i 70-postotni alkohol. Za prevenciju mučnine, povraćanja ili vrtoglavice vezane za bolest putovanja, uzmite Draminu, i to 30 minuta prije planiranog putovanja. Vidimo se na planini!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5-prijedloga-za-vikend-odmor-u-planinama-ndash-jgl-obitelj