Kako učinkovito spakirati kovčeg za putovanje

Putovanja je uvijek zabavno planirati, ali kovčeg baš i nije uvijek zabavno pakirati. Naoko jednostavna zadaća, postaje i te kako teška u trenutku kada se kovčeg prepuni suvišnim stvarima jer, zlu ne trebalo, neka se nađe. Uz naše savjete izbjegnite tu klasičnu zamku i na put idite bezbrižni i sa strateški spakiranim kovčegom u kojemu će biti sve što vam treba, a da je opet lagan kao perce.

Manje je više 

Razumijemo da i na odmoru želite izgledati lijepo, ali pri odabiru odjevnih kombinacija ipak se ograničite na ono što vam zaista treba – udobne cipele, donje rublje i odjeću koju ćete zaista nositi ili pak komade koji se međusobno lako kombiniraju. Da sve stane, mekane stvari smotajte i stavite na dno kovčega, a tvrđe presavijte i položite uzdužno tako da se presavijeni dijelovi ne preklapaju. Savjet plus: između svakog sloja odjeće ubacite čistu plastičnu vrećicu da se odjeća ne gužva, a vrećice poslije iskoristite za prljavo rublje. 

Pametno rasporedite sitnice 

Kako bi se prostor u kovčegu optimalno iskoristio, obuću spakirajte s potplatima okrenutim prema njegovim bočnim stranama, a kutove kovčega napunite stvarčicama poput remena, punjača, marama i grudnjaka. Lomljive stvari poput nakita i sitnih suvenira upakirajte u plastične posudice i smjestite po sredini kovčega između dva sloja odjeće ili ručnika. Oni će poslužiti kao odličan štit pri eventualnom neopreznom rukovanju prtljagom pri ukrcaju i iskrcaju u autobus i/ili avion.  

Putna ljekarna na dohvat ruke

Kad je riječ o kozmetici, i ovdje vrijedi pravilo kao i kod odjeće – sjetite se da je manje zapravo više i na put ponesite višenamjenske proizvode koji istodobno mogu poslužiti za njegu i uljepšavanje. Toaletne potrepštine poput šampona za kosu i losiona za tijelo pak nosite samo ako su vam zaista nužne i neće vam biti dostupne na putovanju. U tom slučaju preporučujemo slične proizvode grupirati u zip vrećice i smjestiti na vrh zajedno s putnom ljekarnom koja bi vam uvijek trebala biti lako dostupna. 

Ako na put idete nepripremljeni, znajte da vam nesnosne vrućine, ljetne viroze i kukci mogu zagorčati odmor samo tako. Da se to ne dogodi, u putnoj ljekarni obvezno imajte: Dramina, tablete protiv mučnine, sprej protiv insekata Dr. Bezz, Pantexol koji je spas za nadraženu i suncem opaljenu kožu, kapsule aktivnog ugljena Carbomed koje su izvrsne u borbi s proljevom te Prolife, tablete za žvakanje bogate dobrim bakterijama koje će crijevnu floru uravnotežiti za čas. Sve imate? Odlično, spremni ste za polazak! Sretan put i uživajte na odmoru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prethodni članak
Upoznajte morske jednoroge
Sljedeći članak
Sirova torta s jagodama
kako-uinkovito-spakirati-koveg-za-putovanje-ndash-jgl-obitelj