Kako se riješiti prhutave kože?

Suhoća i prhutanje kože problem je s kojim se muče mnogi, o čemu svjedoči podatak da je više od 40 posto posjeta dermatologu povezano upravo s tim problemima.

Koža je naš najveći organ koji funkcionira kao zaštitna barijera. Na njezino zdravlje i izgled utječe sve, od općeg stanja organizma, preko klimatskih uvjeta do osobnih navika. Kada iz bilo kojeg razloga vlažnost i lipidi “ispare” iz površinskog sloja kože, prijenos vode u dubljim tkivima je narušen. Zbog toga dolazi do pojave neugodnih simptoma: svrbeža, zatezanja i prhutanja. Stoga je važno znati kako izbjeći zamke u njezi prhutave kože te joj polako, ali sigurno povratiti elastičnost i zdrav izgled.  

Svakodnevna njega

Promjenjivi klimatski uvjeti i nagli temperaturni skokovi kožu ubrzano isušuju, stoga se u grijanim prostorijama preporučuje imati ovlaživač zraka. Nadalje, pri odabiru odjeće prednost bi trebali imati materijali koji ne uzrokuju pojačano znojenje, a nakon napornoga dana savjetujemo opuštanje uz umjereno topli tuš. Nakon tuširanja kožu nemojte trljati ručnikom jer će je to dodatno nadražiti, već je posušite laganim tapkanjem. 

Odabir kozmetičkih preparata

Temeljno je pravilo – pri čišćenju suhe i prhutave kože lica i tijela važno je biti blag. Nečistoću s lica najnježnije će odstraniti Holyplantovo mlijeko za čišćenje na bazi badema i Holyplantove maramice s hijaluronom, a mrtve stanice i ljuskice piling s vitaminima A i E te voćnim kiselinama. 

Kako biste omogućili korisnim spojevima da prodru u sve slojeve kože, prije nanošenja kreme i losiona lagano kružnim pokretima u tijelo umasirajte Holyplantovo bademovo ulje, a lice nahranite Holyplantovim hijaluronskim serumom. Lagana masaža potiče cirkulaciju i poboljšava apsorpciju hranjivih tvari te vezanje molekula kisika, vode i minerala. Vjerujte, vaša koža bit će vam zahvalna!

I za kraj, mala napomena o kojoj mnogi ne vode računa, a čini veliku razliku: zima traži bogate kreme koje će na epidermi stvoriti film tj. zaštitnu barijeru. Stoga su Holyplantove kreme za lice, ruke i nokte s ekstraktom ulja baobaba, marelice, sjemenki grožđa i karite maslaca te koktelom vitamina A, C i E te badema i pantenola izvrstan odabir koji će delikatna koža itekako cijeniti. 

Svoga saveznika u sprječavanju isušivanja kože lica i tijela sklonih prhutanju pronađite u Holyplantovoj kozmetici i oprostite se s nepoželjnim ljuskicama!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-se-rijeiti-prhutave-koe-ndash-jgl-obitelj