Kako se odmoriti na godišnjem odmoru s djecom?

Klinci se godišnjem odmoru vesele jednako koliko i vi, ali njihova vizija odmora uvelike se razlikuje od vaše. Dok tinejdžeri najčešće traže slobodu i osamu, mlađa djeca žude za raznovrsnim aktivnostima i zabavom. Stoga, da vam dosada i zanovijetanje ne poremete pomno isplaniran odmor, inspirirajte se našim idejama kako ih zabaviti u svakoj prigodi. 

Društvene igre 

Domino, Uno, Crni Petar, križić-kružić, igra vješala ili potapanja podmornice uvijek su dobrodošli jer jamče obilje zabave, a dopuštaju sudjelovanje više igrača, što podrazumijeva i drugu djecu s plaže ili iz parka. Nerijetko sramežljiva, uz te aktivnosti djeca će se brzo sprijateljiti, pogotovo ako im predložite da igraju u parovima.  

Morski mozaik 

Provodite li odmor na moru, potražite pješčane plaže na kojima dijete može pisati po pijesku ili graditi kule od pijeska. Kad mu to dosadi, naučite ga kako da u pijesku napravi otisak igračke ili kakve školjke te mu predložite da ga ukrasi kamenčićima za fotografiju koju će poslati prijateljima kao razglednicu. Dok se kamenčići skupe i poslože, vi komotno uživajte u knjizi ili kavi. 

Čitanje s predviđanjem  

Knjiga, strip ili časopis također su vaši saveznici na godišnjem odmoru. Predložite li djetetu svojevrsnu igru pogađanja, sigurno će biti motivirano za čitanje. Objasnite mu da vam treba u tri dijela prepričati što je pročitalo, a da ćete vi nakon svakog dijela pokušati pogoditi što mislite da će se događati u idućem. Na taj izazov sigurno će pristati, a dok ono čita, vi stignete uživati u miru i tišini. 

Promatranje oblaka 

Ta jednostavna aktivnost od vas ne traži ništa osim malo mašte, a djeci daje priliku za razvoj kognitivnih sposobnosti i kreativnog izražavanja. Oblake možete promatrati od bilo kud, a gotovo uvijek se nađu neki čudnovati oblici koji će rasplamsati maštu vašega djeteta asocirajući ga na neki oblik ili životinju o kojima može smišljati priče do besvijesti. 

Da obilje sunca i intenzivna mentalna aktivnost ne izmore vas i vašega mališana, uz obroke uvedite i dodatke prehrani Prolife. Prolife kapsule, suspenzija i tablete za žvakanje, zahvaljujući kompleksu vitamina B i živim bakterijskim kulturama, smanjuju umor i pridonose normalnoj funkciji imunosnog sustava te vraćaju crijevnu mikrofloru u ravnotežu. Ugodnog okusa i dostupni u različitim oblicima, idealni su za svakodnevnu primjenu – bez obzira na to gdje se nalazili. Uživajte u zasluženom odmoru!  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-se-odmoriti-na-godinjem-odmoru-s-djecom-ndash-jgl-obitelj