Kako odjenuti bebu za spavanje tijekom ljeta?

Uz vrućinu koja se na sve moguće načine uvlači u kuću, temperaturu je ljeti teško održati idealnom pa se roditelji često brinu kako bebi osigurati miran i ugodan san. Ako ste i vi među njima, pročitajte kada je odjeća za spavanje zaista potrebna i o čemu voditi računa pri njezinu odabiru. 

Kako znati da je mališanu vruće? 

Dječja soba trebala bi biti prozračna, a temperatura u njoj između 16 i 20 stupnjeva Celzijevih. Da je vašoj bebi vruće, prepoznat ćete po znojnoj stražnjoj strani vrata vlažnoj na dodir, rumenim obrazima i ubrzanom disanju. Kako god da je odjevena, uočite li te znakove, vrijeme je da je rasteretite prije nego što dođe do plača i neugodnog osipa oko koljena, laktova, na vratu ili po preponama. 

Kada je manje zapravo više? 

Odjeću treba prilagoditi temperaturi prostora u kojem dijete spava. Ako je u sobi između 20 i 22 stupnja, pidžamica, bodi dugih rukava i ljetna vreća za spavanje bit će dovoljni, ali već od 23 stupnja postaju suvišni. Kada je temperatura zraka između 23 i 24 stupnja, djetetu će najudobnije biti u laganoj pidžami ili bodiću kratkih rukava, a pri temperaturama višim od 26 stupnjeva dovoljan je samo bodi bez rukava. 

Odabir adekvatne odjeće 

Roditelji se često u odabiru bodija i posteljine vode slatkim dizajnom i lijepim bojama. Međutim, naglasak bi uvijek, a pogotovo ljeti, trebao biti na prirodnim materijalima poput pamuka koji dopuštaju koži da diše i koji su ugodni za nošenje.  

Kako bi prostoriju u kojoj dijete spava učinili ugodnijom, možete je rashladiti klimom, ali nikako se ne preporučuje da uređaj radi dok beba spava. Zbog dugotrajnog boravka u klimatiziranoj prostoriji sluznici nosića prijeti isušivanje. Da biste to izbjegli, koristite Aqua Maris Baby sprej za nos s aplikatorom posebno prilagođenim nosnici novorođenčeta. Morska voda bogata solima i oligoelementima potpomaže prirodne mehanizme čišćenja sluznice i tako omogućava nesmetano disanje kroz nos, a time i neometan san – svim ukućanima. 

Ako vas ipak probudi razdražljivi plač, a beba nije gladna niti treba prematanje, provjerite je li možda riječ o grčevima i pomozite joj Normia Baby probiotičkim kapima s posebno odabranim bakterijskim kulturama koje umiruju crijeva i pridonose jačanju imuniteta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-odjenuti-bebu-za-spavanje-tijekom-ljeta-ndash-jgl-obitelj