Kako očuvati zdravlje i ljepotu očiju?

Oči i njihova boja često su prva stvar koju zapazimo na nekoj osobi, a ovisno o tome koliko nečije oči doživimo lijepima, blagima i toplima, i tu osobu doživimo kao ugodnu ili odbojnu. Stoga taj prvi kontakt s nečijim očima nesvjesno, ali zapravo vrlo često utječe na to koliko se s nekom osobom želimo zbližiti. S obzirom na to koliku važnost ljepota i blagost očiju mogu imati, oči je potrebno štiti i redovito njegovati.

U svjetlu činjenice da živimo u digitalnom dobu, kada se velik broj radnih mjesta svodi na višesatno sjedenje i rad na kompjutoru, važnost dobrog vida i zdravlja očiju dobiva još veću težinu. Naše oči postaju jedan od naših osnovnih alata za rad, no predug rad na kompjutoru najčešće ima i svoje posljedice. Broj osoba koje već u mlađoj dobi imaju potrebu za dioptrijskim naočala, odnosno kontaktnim lećama u konstantnom je porastu. Dugotrajno nošenje kontaktnih leća, rad na kompjutoru i boravak u prostoriji s veoma suhim zrakom mogu izazvati sindrom suhih očiju, odnosno poremetiti normalan stupanj vlažnosti oka te dovesti do njegove iritacije i neugodnog, peckavog crvenila.

Tretman umjetnim suzama, odnosno kapima kao što je Vizol S Intensive pomaže u održavanju normalne vlažnosti oka, smanjuje neugodne simptome suhih očiju te djeluje preventivno kako se površina oka, ako je previše suha, ne bi oštetila pri stavljanju ili skidanju kontaktnih leća. Vizol S Intensive namijenjene su osobama s blažim ili umjerenim smetnjama suhog oka, a njihova je posebnost u tome da imaju i obnavljajuće djelovanje.

Broj osoba koje već u mlađoj dobi imaju potrebu za dioptrijskim naočala, odnosno kontaktnim lećama u konstantnom je porastu. Dugotrajno nošenje kontaktnih leća, rad na kompjutoru te boravak u prostoriji s veoma suhim zrakom mogu izazvati sindrom suhih očiju.

Kakav dojam odaju naše oči, odnosno izgledaju li umorno ili veselo, ne ovisi samo o stanju oka, nego i o području oko njega. Stoga valja osigurati njegu i nježne, tanke kože u području oko očiju. Holyplant AntiOx krema za njegu osjetljivog područja oko očiju pomaže ukloniti umoran izgled, ublažiti podočnjake te pridonosi prevenciji nastanka bora pomažući tako u zadržavanju mladenačkog izgleda. Njezin je sastav bogat vrijednim sastojcima kao što su jojoba i bademovo ulje, namirnice poznate po svojim blagonaklonim učincima kada je riječ o prevenciji starenja kože. Uz ovakvu pomoć koja vam je dostupna u gotovo svakoj ljekarni, zadržat ćete lijepe i zdrave oči, a život s kontaktnim lećama postat će znatno jednostavniji. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-ouvati-zdravlje-i-ljepotu-oiju-ndash-jgl-obitelj