5 simptoma pada imuniteta

Dolaskom hladnijih dana organizam postaje podložniji vanjskim utjecajima i potrebno mu je posvetiti dodatnu pozornost. Kako biste na vrijeme mogli reagirati i obraniti svoj organizam, trebate ojačati imunitet. Tijelo nam na vrijeme šalje jasne znakove njegova pada, ali na vama je da ih prepoznate. Pročitajte koji su najčešći pokazatelji pada imuniteta!

Umor 

Jedan od prvih znakova pada imuniteta je kronični umor. Sasvim je normalno ako se osjećate umorno nakon napornog radnog dana, fizičkog rada ili tjelovježbe. Međutim, ako se brzo umarate, teško dišete, razdražljivi ste, ipak je riječ o padu imuniteta. 

Učestale bakterijske i virusne infekcije 

Sve češće posjećujete liječnika zbog različitih upala grla, nosa ili uha? Već nekoliko puta pijete antibiotike? Nije vas zaobišla nijedna virusna infekcija i često ste na bolovanju? Ne trebaju vam jasniji znakovi! Vaš je imunitet definitivno oslabljen i morate hitno reagirati. 

Pretjerano debljanje ili mršavljenje 

Oslabljen imunološki sustav može dovesti do drastične promjene u vanjskom izgledu. Pretjerano debljanje javlja se zbog poremećaja rada crijevne flore i nemogućnosti pravilne razgradnje hranjivih tvari. Kroničan nedostatak esencijalnih vitamina i minerala dovodi do smanjenog apetita i gubitka tjelesne mase. 

Alergije 

Alergije su pretjerana reakcija imunološkog sustava na različite antigene iz okoliša, poput peludi i hrane. Bez obzira na vašu urođenu sklonost, pri padu imuniteta alergijske reakcije postaju sve češće. U velikom broju slučajeva alergijske reakcije se ublažavaju ili liječe jačanjem imunološkog sustava. 

Loš izgled kože, kose i noktiju

Koža je najveći organ ljudskog tijela i samim time izložena čestim napadima mikroorganizama. Kod oslabljenog imuniteta dolazi do kožnih infekcija, njezine suhoće i promjene boje. Kosa gubi sjaj, beživotna je i lomljiva, a pad imuniteta vidljiv je i na noktima. Rebrasti, lomljivi i krhki nokti najčešći su signal nedostatka vitamina i minerala. 

Ne postoji čarobna formula za jačanje imuniteta, no malim koracima možete doći do poboljšanja svojeg cjelokupnog zdravstvenog stanja. Riješite se štetnih prehrambenih i životnih navika poput cigareta i konzumacije alkohola. U prehranu uvrstite sezonsko voće i povrće, redovito vježbajte i spavajte osam sati dnevno. Jačanju imuniteta mogu pripomoći i dodaci za prehranu poput Alfabiotika ili Prolife suspenzije.  Vaš će vam organizam biti zahvalan. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5-simptoma-pada-imuniteta-ndash-jgl-obitelj