Kako njegovati kožu oštećenu dezinficijensima

Učestalo korištenje dezinficijensa i neprestano pranje ruku posljednjih je tjedana dospjelo visoko na listu prioriteta. Dezinfekcijski proizvodi s visokim udjelom alkohola napravljeni su s ciljem eliminiranja nečistoće te uklanjanja bakterija i virusa s vaše kože, no pritom dolazi i do onih neželjenih posljedica. Jeste li i vi primijetili simptome suhe, oštećene ili ispucale kože? Kako vam to neželjeno stanje kože ne bi zadavalo dodatne probleme, evo što možete učiniti kada je riječ o pravilnoj njezi dezinficijensima isušene kože. 

Izbjegavajte klasični sapun

Možda vam to zvuči neobično, ali svakako je istinito. Provođenje svih preporučenih mjera higijene može dovesti do oštećenja vaše kožne barijere pa je u tom slučaju vrlo važno odabrati pravilne proizvode koji će vašu kožu njegovati, a ne isušivati. Kao rješenje predlažemo da se umjesto klasičnim radije okrenete prirodnim sapunima čije organske formule ne sadrže sintetičke mirise, konzervanse ili sulfate jer ti sastojci mogu dodatno iritirati već oštećenu kožu. Umjesto njih, organski sastojci prirodnih sapuna pobrinut će se da umire i njeguju kožu. Imajte na umu da sapun u potpunosti isperete te da izbjegavate prati ruke u vrlo vrućoj vodi jer se time uklanjaju i prirodna zaštitna ulja s kože.

Nosite zaštitne rukavice

Ako je vaša koža pretrpjela oštećenja, nikako je ne biste smjeli izlagati dodatnom isušenju. Stoga se pobrinite da su vaše ruke u situacijama poput čišćenja kuće ili pranja posuđa zaštićene, i to rukavicama od prirodnih materijala. Takvim postupanjem sprječavate daljnje pogoršanje već oštećene kože i dajete joj priliku da se regenerira. 

Hidracija je ključ

Uz navedene mjere postupanja, svakako moramo spomenuti i neizostavnu hidraciju kože. Ono što često korištenje dezinficijensa ukloni iz vaše kože, potrebno joj je vratiti kako bi i dalje imala svoj zdravi sjaj i mekoću. To možete postići tako da nakon svakog korištenja sredstva za dezinfekciju nanesete hidratantnu kremu koja će dubinski obnoviti površinski sloj vaše kože i njegovati je. Pri tome vam može pomoći Holyplantova krema za ruke s karite maslacem i uljem sjemenki grožđa, namijenjena dubinskoj regeneraciji kože, dok je Holyplantova krema za ruke s uljem baobaba i marelice sa svojim kvalitetnim sastojcima savršena za njegu suhe i dehidrirane kože ruku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-njegovati-kou-oteenu-dezinficijensima-ndash-jgl-obitelj