Kako balansirati posao i blagdanske zabave

U povodu nadolazećih blagdana zabave su – što poslovne što privatne – sasvim normalna stvar. U neformalnom ambijentu sve je lakše pa i pomalo se zanijeti, što – u konačnici – može negativno utjecati na posao. Da se to ne dogodi, poslušajte naših nekoliko savjeta.

Što možete danas, ne ostavljajte za sutra

Organizacija zabave traži vremena, a i često mogu iskrsnuti razne nepredviđene situacije. U takvim uvjetima lako je zaboraviti na sve ostalo, a pogotovo posao. Da na kraju dana ipak ne biste radili prekovremeno, nemojte sve odrađivati sami niti u zadnji čas. Planirajte unaprijed, popišite obaveze, odredite si prioritete, definirajte ciljeve te ravnomjerno raspodijelite zaduženja. Digitalni planeri u toj su vam misiji veliki saveznik, baš kao i Vizol S 0,21 % kapi za oči, idealne kod blažih smetnji suhog oka nakon dugotrajnog boravka ispred ekrana računala. Pogodne su za svakodnevnu primjenu, a mogu se koristiti i tijekom nošenja kontaktnih leća.

Birajte pametno

Poslovna druženja zahtijevaju posebna pravila ponašanja. Osim trenutka u kojemu ćete pristupiti nadređenom ili poznaniku kojeg želite bolje upoznati, pametno odaberite i temu za razgovor. Ležernu atmosferu održite laganim temama poput hobija, putovanja ili interesa. S druge pak strane, razgovore o klijentima, napredovanju i povišici nastojte izbjeći kako idućih godinu dana ne biste morali trpjeti neugodnu tišinu i napetost koju se može “nožem rezati”. 

Što god radili, umjereno

Što se dogodi na zabavi ne ostaje tamo pa prethodni savjet vrijedi i za odabir odjeće te uživanje u hrani i piću. Iako je za svaku zabavu poželjno dotjerati se, ne treba pokazivati previše. Dakle, ukusno i odmjereno. Kako u odijevanju, tako i za stolom. Nastojte se ne zalijepiti za švedski stol, a kad je riječ o pićima, držite se vlastitog tempa. Nije tajna da okupljeni uz hranu, piće i glazbu bolje komuniciramo i spremnije prihvaćamo nove zadatke. Stoga je umjerenost ključna kako se ne biste doveli do izgaranja zbog previše obveza.

Ako ipak pokleknete pa osjetite da vam organizam šalje signale poput umora, bolova i povišene temperature, spas pronađite u oralnoj suspenziji Neodol. Vrećice s točno odmjerenom dozom lijeka brzo će i efikasno otjerati neugodne simptome kako biste u nove poslovne pothvate uskočili spremni i fokusirani.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-balansirati-posao-i-blagdanske-zabave-ndash-jgl-obitelj