Kada su bebi potrebne prve igračke?

Pripremate se za dolazak bebe iz bolnice? Osim odjeće, pelena, kremica i ostalih potrepština, vaši mališani će se uskoro upoznati i s prvim igračkama. Saznajte koje igračke su najsigurniji i najzabavniji izbor za vašu prinovu.

Osim što je prelijepo iskustvo za sve ukućane, dolazak bebe iz bolnice prepun je emocija, ali i slatkih briga o tome imate li sve potrebno za to malo divno stvorenje. Osim odjeće, pelena, kremica i ostalih potrepština, neizostavne su i igračke. Evo kada je zapravo pravo vrijeme da svoje mališane upoznate s prvim igračkama!

Iako biste voljeli djeci odmah pružiti sve, prvih nekoliko dana dovoljna im je vaša pažnja i ljubav, tako da se ne trebate zamarati time kojeg biste im plišanca trebali staviti u krevet.

0 – 3 mjeseca

U ovom razdoblju bebe još uvijek ne mogu sjediti niti vidjeti te su im najzanimljivije igračke koje mogu slušati, a privlače ih i ljudska lica te glasovi. Bebe u toj dobi uživaju u različitim zvukovima pa im slobodno možete puštati glazbu ili uspavanke. Objekti koji se miču i proizvode zvukove mnogo su im zanimljiviji od statičnih igračaka, zato bi prva igračka trebala biti viseći mobil. Često upravo ta igračka postane neizostavan dio procesa uspavljivanja mališana.

3 – 6 mjeseci

S tri mjeseca rekli bismo da je pravo vrijeme za uvođenje igračaka koje beba može i sama koristiti. Riječ je o zvečkama, koje će im vrlo vjerojatno, osim u malim ručicama, završiti i u ustima. Stoga je posebno važno da su sve igračke sigurne za žvakanje. Koluti za zubiće i druge slične igračke često su korisne za bolne desni kad bebama počnu izbijati prvi zubići. Kako bi igračka u tom smislu bila što korisnija, možete je ohladiti u hladnjaku što će pomoći kod smanjivanja upale u ustima. Bebe stare tri do šest mjeseci spremne su za boravak na interaktivnoj prostirci na kojoj se nalazi luk s kojeg vise različite igračke, baš kao i kod visećeg mobila na krevetiću. S otprilike šest mjeseci bebe su spremne za igru s plišancima. Vodite računa o tome da su plišanci mekani i nježni za bebinu kožu te da su, prije svega, sigurni, odnosno bez dijelova koji mogu lako otpasti ili ozlijediti dijete.

6 – 9 mjeseci

Ovo je vrijeme kada se bebe počinju znatnije i dinamičnije kretati i igrati. Ovaj period osobito je važan jer bebe tada razvijaju privrženost prema određenoj igrački pa obratite pozornost na ono što im dajete u ruke.

Kako bi igra prošla neometano i bez suza zbog začepljenog nosića, uvijek možete posegnuti za Aqua Maris Baby sprejem za nos koji blagotvorno djeluje na sluznicu nosa, potpomažući prirodne mehanizme za čišćenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kada-su-bebi-potrebne-prve-igrake-ndash-jgl-obitelj