Kada posumnjati da je dijete alergično?

Neugodne alergije svima mogu zagorčati život, osobito mališanima koji još ne mogu samostalno prepoznati o čemu je riječ. Kako njih ubrajamo u najosjetljiviju skupinu, podložnu brojnim bolestima, teško je razlučiti jesu li zaista alergični ili su simptomi koje pokazuju samo naznake neke druge bolesti ili tegobe.

Ako je dijete često prehlađeno i ti simptomi se očituju na plućima u vidu teškog disanja, dugotrajnog kašlja te je sve popraćeno povišenom temperaturom, treba posumnjati na potencijalnu alergiju i obratiti se liječniku koji će dijete uputiti dalje na testiranje. Također, ono na što posebice morate obratiti pozornost je postojanje dijagnoze alergija u užoj obitelji te učestalost prikazanih simptoma u određenim razdobljima, primjerice, u proljeće i jesen, koji potraju dulje od dva tjedna.

Česti simptomi kod pojave alergija kod djece su kihanje, svrbež nosa i očiju te prozirni sekret iz nosa. Kao rješenje za iritaciju očiju preporučujemo kapi za oči Vizol S Allergy koje djeluju preventivno kod izloženosti različitim alergenima, ali i ublažavaju postojeće simptome. Štite od štetnog djelovanja alergena i pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osjetljive sluznice oka.

Važno je biti na oprezu, čak i ako postoji sumnja na određene alergije, primjerice, alergije na lijekove. Bolje je djecu testirati kako biste sa sigurnošću znali postoji li alergija, nego im uskraćivati određeni lijek koji bi im mogao zatrebati u danom trenutku. Za probleme povezane s dišnim sustavom, isprobajte Meralys HA, sprej za nos koji smanjuje suhoću sluznice te je ujedno vlaži i štiti, dok kod simptoma alergijskog rinitisa preporučujemo Aqua Maris 4Allergy koji na učinkovit način podupire proces regeneracije nosne sluznice. Sto posto je prirodan proizvod pa stoga prikladan za djecu i najosjetljivije pacijente!

S obzirom na slab imunološki sustav djece i činjenicu da se djeca vrlo brzo razvijaju, postavlja se pitanje u kojoj je dobi najbolje provoditi testiranja na alergije. Generalno, ne postoji idealna dob ili dobna granica. Ako postoji osnovana sumnja, liječnik će uputiti dijete na alergološku obradu. Kod dojenčadi se najčešće provode testiranja zbog sumnje na alergiju na hranu, osobito na jaja, kravlje mlijeko, pšenično brašno i soju, te alergija koje utječu na dišne puteve, najčešće uzrokovane grinjama i kućnim ljubimcima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kada-posumnjati-da-je-dijete-alergino-ndash-jgl-obitelj