Juha od slanutka
Obrokom u kojem slanutak ima glavnu ulogu nahranit ćete čitav organizam, a juha od slanutka može biti odličan uvod u glavni obrok ili pak lagana večera. Ona je puno više od same juhe, jer ovo toplo i krepko jelo daje potrebnu okrjepu, energiju i snagu. Uživajte!
Sastojci
250 g slanutka iz konzerve
1 glavica luka
3 žlice sjeckanog peršina
4 režnja češnjaka
1,5 l jušnog temeljca
100 g mrkve
150 g krumpira
100 g rajčice
bosiljak
5-6 žlica preprženih kockica kruha
sol
papar
Receptura
U lonac na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
Na povrće zatim dodamo očišćenu mrkvu i krumpir narezanu na kockice, oguljenu, očišćenu i na kockice narezanu rajčicu, slanutak iz konzerve, ulijemo toliko kokošjeg temeljca da prekrije sastojke i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. Dodamo malo sjeckanog svježeg bosiljka.
Zatim štapnim mikserom izmiksamo sastojke tako da ostanu vidljivi komadići, te po želji još začinimo solju i paprom. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo preprženim kockicama kruha i poslužimo.
Autorica:
Sandra Janeš
Fotografija je ilustrativna.