Juha od hokaido tikve
Bučnica, tikvenica, juha od bundeve, fritule od bundeve, rižoto s bundevom – bundeva je stvarno svemoguća! U kuhinji smo ju godinama zanemarivali, no napokon je došla na svoje. Dokaz tomu je nepregledno mnoštvo recepata od tekućih, slatkih, kiselih, slanih i hrskavih, jednom riječju nema zone u kulinarstvu u koju bundeva nije ušla. A osim što je ukusna, odlična je za imunitet i zdravu kožu. Dijelimo prefinu okrijepu od hokaido sorte!
Sastojci:
– 1 hokaido tikva
– 1 manja cvjetača ili pola srednje
– 1 režanj češnjaka
– začini (sol, papar, peršin ili što volite)
– malo bučinih golica za posipanje
Narezati tikvu na kocke i potrgati cvjetaču, preliti vodom da pokrije povrće i kuhati 20 min. Kada je povrće kuhano, ocijediti, izblendati ga ili napraviti kašu štapnim mikserom. Dodavati vode do željene gustine te onda ubaciti češnjak, začine po želji i kuhati još dvije do tri minute. Možete dodati i žličicu maslaca ako ne planirate u tanjur dodavati hladno prešana ulja.
Prilikom serviranja dodajte žlicu vrhnja i bučinog ili maslinovog ulja te malo bučinih golica i peršina.
Dobar tek!