Jesenske namirnice koje jačaju imunitet

Dolazak jeseni i hladnijih dana zna često biti popraćen osjećajem umora ili bezvoljnosti koja se javlja kao posljedica pada imuniteta. Stoga je u ovome dijelu godine važno voditi posebnu brigu o svojemu zdravlju kako bi vaše tijelo ostalo u ravnoteži, a mi vam donosimo popis namirnica koje će vam u tome pomoći.

Bundeva

Juha od bundeve neodoljivog mirisa gotovo je nezaobilazno jelo tijekom ovoga dijela godine. Bundeva je sama po sebi bogata antioksidansima, a pogotovo vitaminima E i C. Njezine sjemenke također su izvrstan izvor bjelančevina, minerala i vitamina, a sadrže i dragocjenu omega-3 masnu kiselinu koja pozitivno utječe na rad srca, čuva vid i podiže raspoloženje, a time i vaš imunitet.

Naranča i mandarina

Volite li više mandarine ili naranče? Koju god izabrali kao svoju miljenicu, donijet će vam pravo bogatstvo vitamina i minerala koji će svakako ojačati vaš imunitet kada nastupe niže jesenske temperature. Naranča je bogata vitaminom C koji potiče bijele krvne stanice da se bore protiv infekcija te tako prirodno ojačava vaš imunološki sustav. S druge strane, mandarina također obiluje vitaminima C i A koji vam svakako pomažu u sprječavanju dosadnih jesenskih prehlada i viroza.

Cikla

Ovo korjenasto povrće ljubičaste boje često se konzumira u hladnijemu dijelu godinu, a najčešće se priprema u obliku salate. Cikla je posebno bogata mineralima, a sadrži i vitamine B i C koji jačaju naš imunitet. Ciklu možete konzumirati i u obliku soka koji povećava izdržljivost organizma i smanjuje umor.

Grožđe

Iako postoje brojne vrste grožđa, koju god odabrali, nahranite ćete svoje tijelo potrebnim mineralima i vitaminima. Ova namirnica obiluje vitaminima A, B, B6 i folnom kiselinom, a samo 100 grama te slatke jesenske delicije zadovoljava čak 25 % preporučene dnevne količine vitamina C. Minerali koji prevladavaju su mangan i kalij koji su prijeko potrebni za održavanje dobrog zdravlja, a ujedno pomažu kod podizanja raspoloženja te osnažuju imunitet.

Ako ipak niste ljubitelj navedenih namirnica, ali svejedno želite svojemu tijelu osigurati dovoljnu količinu vitamina i minerala, pomoći mogu alfa glukani. Njihov idealan omjer možete pronaći u Alfabiotiku, inovativnom dodatku prehrani čija je namjena prilagođena i djeci i odraslima te je siguran odabir za jačanje imuniteta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

jesenske-namirnice-koje-jaaju-imunitet-ndash-jgl-obitelj