Izbjegnite hiperpigmentaciju ovoga ljeta

Koža je naš najveći organ koji, naviknuti na njezinu otpornost, često zanemarujemo ili uzimamo zdravo za gotovo. Želja za preplanulošću često bude jača od brige za kožu, što nerijetko poslije dođe na naplatu u obliku zdravstvenih problema i kožnih bolesti.

Jedan od kožnih problema koji se javlja većinom kod žena je hiperpigmentacija. Hiperpigmentacijske mrlje nastaju zbog povećane proizvodnje melanina u koži koji je zaslužan za njezino tamnjenje i štiti nas od štetnih UVA i UVB zraka. Osim što UV zrake uzrokuju hiperpigmentaciju, svake godine ih, bez obzira na uzrok, čine sve vidljivijima i većima, a opasnost od pojačane pigmentacije povećava i korištenje preparata koji sadrže fototoksične sastojke.

Najvažniji korak u sprječavanju pojave hiperpigmentacije je zaštita od štetnih sunčevih zraka, i to ograničavanjem izloženosti suncu te odgovarajućom njegom i zaštitom kože. Također je veoma važno dobro poznavati vlastiti tip kože. Osobe koje na licu imaju pjegice ili one s osjetljivom kožom, trebaju nanositi zaštitni faktor tijekom cijele godine.

Veoma je važno, uz zaštitni faktor, hraniti i održavati i vlažnost kože, a u tome pomaže prirodna kozmetika bogata biljnim sastojcima i vitaminima poput Holyplant Vitamin E+ koncentrata. Vitamin E je antioksidans koji pojačava učinak depigmentacije i usporava prerano starenje kože.

Pigmentacijske mrlje poput staračkih pjega pojavljuju se na dijelovima tijela koji su najviše izloženi sunčevim zrakama, kao što su lice i ruke. Uglavnom postaju izraženije nakon pedesete godine života, ali kod nekih žena javljaju se već i u tridesetima.

Za cjelogodišnju njegu kože lica isprobajte Holyplant hijaluronski serum koji osigurava brzu i učinkovitu rehidraciju kože i trenutačni učinak poboljšanja tonusa kože. Dubinski hidrira kožu, sprječava i usporava nastanak novih bora i štiti kožu od svakodnevnih vanjskih štetnih utjecaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

izbjegnite-hiperpigmentaciju-ovoga-ljeta-ndash-jgl-obitelj