5 namirnica koje poboljšavaju koncentraciju i pamćenje

Poznato je da pravilna prehrana može imati povoljan utjecaj na pamćenje, koncentraciju i kognitivne sposobnosti. No, čime “nahraniti” mozak kako bi što bolje funkcionirao? Izdvajamo pet zdravih namirnica pomoću kojih možete povećati snagu svojih sivih stanica!

Riba

Svi znamo da je riba na glasu kao iznimno vrijedna nutritivna namirnica, a pogotovo je cijenjena plava riba koja sadrži visok udjel omega-3 masnih kiselina koje, među ostalim, poboljšavaju rad moždanih funkcija. Srdele, tuna, losos i inćuni trebali bi se stoga što češće naći na vašemu tanjuru.

Avokado

Ovo sve popularnije egzotično voće obiluje zdravim nezasićenim masnim kiselinama koje imaju povoljan utjecaj na mozak. Iznimno je bogato i kalijem (sadrži ga više nego banane), mineralom čiji unos smanjuje rizik od moždanog udara.

Avokado je izrazito svestrana namirnica koju možete koristiti u salatama, kao namaz, u sendviču, u obliku umaka itd.

Borovnica

Istraživanja pokazuju kako je borovnica iznimno dobar saveznik u borbi protiv loše koncentracije, ali i demencije. Kao i ostalo bobičasto voće, borovnica sadrži flavonoide, antioksidativne spojeve koji, među ostalim, potiču protok krvi kroz mozak te poboljšavaju kognitivne funkcije.

Brokula

Kad ste posljednji put imali brokulu na tanjuru? Ako se ne možete sjetiti, krajnje je vrijeme da to zdravo povrće iz reda kupušnjača što prije uvrstite u svoj redoviti jelovnik. Brokula sadrži mnogo vitamina K koji je važan za pravilan rad mozga, a bogata je i folnom kiselinom za koju se smatra da može smanjiti rizik od razvoja demencije.

Orasi

Orasi se često nazivaju hranom za mozak jer su dobar izvor omega-3 masnih kiselina, bjelančevina i antioksidansa. Ne kaže se bez razloga da je dobro konzumirati šaku oraha na dan! Kada učite i naprežete moždane vijuge, pobrinite se da vam orašasti plodovi budu pri ruci.

Držite svoj mozak u top funkciji, hranite se zdravo i raznoliko! A kako biste izbjegli gubitak energije i održali normalan rad živčanog sustava, tu je dodatak prehrani Magnezij TOP direkt. Za one koji žive intenzivnijim tempom života i žele očuvati vitalnost preporučujemo PROLIFE VIS suspenziju koja sadrži kombinaciju čak 20 milijardi aktivnih kultura, koenzima Q10 i vitamina B skupine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5-namirnica-koje-poboljavaju-koncentraciju-i-pamenje-ndash-jgl-obitelj