Izazovi trudnoće tijekom ljeta i kako si olakšati

Hormonalne promjene do kojih dolazi u trudnoći izazov su već same po sebi jer izazivaju velike tjelesne promjene, ali još ih je teže podnijeti na +30 stupnjeva Celzijevih. Stoga je važno znati kako pobijediti neugodne simptome i olakšati si ljetnu trudnoću. 

Malaksalost, dehidracija i žgaravica

U prvom i trećem tromjesečju kao posljedica pretjeranog lučenja progesterona javljaju se pojačani umor, malaksalost, žgaravica i mučnina. Povratak kiseline u jednjak spriječite oralnom suspenzijom Reflustat, a dehidraciju konzumacijom svježega voća i povrća, vode i nezaslađenih čajeva. Osam do deset čaša vode, uz dva dodatna decilitra tekućine za svaki sat proveden na otvorenom, pomoći će vam spriječiti zatvor i glavobolju te održati razinu plodove vode optimalnom za pravilan razvoj djeteta.

Otečene ruke, stopala i zglobovi

Oticanje ekstremiteta, s čime se bori više od 80 posto trudnica, posljedica je zadržavanja tekućine i pritiska rastuće maternice na venski sustav. Izbjegavanje kofeina, soli i industrijski prerađene hrane poput suhomesnatih proizvoda pripomoći će u ublažavanju takvih stanja. U borbi s trncima, osjećajem težine i grčenjem listova pomoći će pak udobna, anatomska obuća, masaža i razgibavanje stopala te višekratni odmor u trajanju od 15 do 20 minuta s nogama ispruženim iznad razine srca. 

Pretjerano znojenje 

Spas od pojačanog znojenja potražite u dugoj i širokoj odjeći svijetle boje od prirodnih materijala kroz koju znoj može neometano isparavati, a osvježenje od vrućine u moru, pod tušem ili u klimatiziranu prostoru. Odlučite li se za boravak u klimatiziranu prostoru, imajte na umu da klima-uređaj isušuje zrak, što posljedično može isušiti nosnu sluznicu i olakšati prodor virusa u dišne puteve. Da se to ne dogodi, higijenu nosa svakodnevno održavajte Aqua Maris Clean sprejem za nos koji ne sadrži konzervanse. 

Kožna stanja

Visoke temperature i pojačano znojenje kod trudnica mogu izazvati i kožne promjene poput melazme ili osipa. Površinska oštećenja te upalna stanja kože izazvana virusima i bakterijama s lakoćom pobijedite uz Dermospray BoV na bazi pročišćene vode koji učinkovito dezinficira i sprječava infekcije kože. Osim što je veoma učinkovit, hipoalergen je i ne peče, zbog čega je siguran za osjetljivu kožu trudnica, a prirodni sastojci neće naštetiti razvoju ploda. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

izazovi-trudnoe-tijekom-ljeta-i-kako-si-olakati-ndash-jgl-obitelj