Hijaluronska kiselina kao neizbježan beauty trend

Svježa i blistava koža lica želja je svih, bez obzira na trendove, a zdravlje kože i mladolik izgled postiže se dobrim životnim navikama te pravilnom njegom i hidracijom. Na tržištu postoji mnoštvo proizvoda s popularnim sastojcima za njegu kože lice, ali onaj o kojemu se priča već godinama i za koji smo sigurni da ste barem jednom čuli svakako je hijaluronska kiselina.

Hijaluronska kiselina zbog svojeg je staklastog izgleda dobila ime od grčke riječi “hyalos” (staklo), sastavni je dio ljudskog organizma, a to je zapravo i razlog što je koža toliko dobro podnosi. Riječ je o prirodnoj molekuli koja je odgovorna za volumen i oblik kože. Njezino glavno svojstvo je sposobnost vezivanja vode, a učinkovita je kada koži treba vratiti izgubljenu vlagu, minerale i kisik. Hrani kožne stanice i pomaže njihovu rastu i obnovi.

Znanstvenicima je postala zanimljiva nakon što su otkrili da je u koži djeteta ima mnogo više nego u koži starijih osoba. Mlada koža bogata je vodom, čvrsta i elastična, a tijekom vremena, kao posljedica starenja, ali i nekih loših navika poput alkohola, pušenja i loše prehrane, razina hijaluronske kiseline u koži opada. Koža gubi vlažnost, čvrstoću, volumen i elastičnost te se javljaju bore. Upravo tada poseže se za preparatima koji su bogati hijaluronskom kiselinom kako bi se taj gubitak nadoknadio.

Kozmetički preparati s hijaluronskom kiselinom obnavljaju kožu, popunjavaju bore i imaju učinak filera. Prirodna hijaluronska kiselina u kremama ima ovlažujući učinak, a često je niske koncentracije (oko 2 posto), što joj daje kremastu konzistenciju i visoku molekularnu težinu, ali mnoge djeluju samo na površinski sloj kože. Za intenzivniju njegu odličan izbor je hijaluron serum čijom redovitom primjenom koža postaje zategnutija, mlađa i izgleda svježe. Holyplant Hijaluronski serum intenzivni je serum koji popunjava bore, sprječava nastanak novih i savršeno vlaži kožu, a za pojačavanje učinka seruma ili druge kreme izvrsno će poslužiti Holyplant vlažne maramice za skidanje šminke s hijaluronom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

hijaluronska-kiselina-kao-neizbjean-beauty-trend-ndash-jgl-obitelj