Doručak od kvinoje, jabuka i pekan oraha

Sezona je jabuka pa ih valja iskoristiti što više, pogotovo ako imate domaće. Ne zove se jabuka tek tako kraljica voća – bogata je vlaknima, vitaminima i mineralima, a svakodnevno je mogu jesti i dijabetičari. Donosimo vam zdrav i ukusan doručak s jabukama, kvinojom i orasima, kombinacijom koja će vam dati potrebnu energiju te obiluje nutrijentima i vlaknima koja pozitivno djeluju na crijeva i želudac te su odlična za probavu.

Sastojci:

  • 1 jabuka narezana na listiće
  • ½ šalice kvinoje
  • 2/3 šalice mlijeka po izboru
  • 1 žličica kokosovog šećera ili meda
  • Šaka rezanih pekan oraha
  • Malo ekstrakta vanilije i cimeta

Receptura:

Skuhajte kvinoju u mlijeku sa šećerom (ako koristite med, dodajte ga nakon kuhanja). Preko kuhane kvinoje servirajte orahe i jabuke te ih pospite vanilijom i cimetom. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

doruak-od-kvinoje-jabuka-i-pekan-oraha-ndash-jgl-obitelj