
Doručak od kvinoje, jabuka i pekan oraha
Sezona je jabuka pa ih valja iskoristiti što više, pogotovo ako imate domaće. Ne zove se jabuka tek tako kraljica voća – bogata je vlaknima, vitaminima i mineralima, a svakodnevno je mogu jesti i dijabetičari. Donosimo vam zdrav i ukusan doručak s jabukama, kvinojom i orasima, kombinacijom koja će vam dati potrebnu energiju te obiluje nutrijentima i vlaknima koja pozitivno djeluju na crijeva i želudac te su odlična za probavu.
Sastojci:
- 1 jabuka narezana na listiće
- ½ šalice kvinoje
- 2/3 šalice mlijeka po izboru
- 1 žličica kokosovog šećera ili meda
- Šaka rezanih pekan oraha
- Malo ekstrakta vanilije i cimeta
Receptura:
Skuhajte kvinoju u mlijeku sa šećerom (ako koristite med, dodajte ga nakon kuhanja). Preko kuhane kvinoje servirajte orahe i jabuke te ih pospite vanilijom i cimetom.