Osigurajte svu potrebnu opremu za vašu “zimsku” bebu

Sve bebe zahtijevaju posebnu njegu i hrpu opreme, a one “zimske”, još i više. Uz udobnost, “zimskim” bebama treba osigurati i toplinu te zaštitu od nepovoljnih vremenskih uvjeta na otvorenom. Stoga je razumljivo da je roditeljima u kupnji opreme za bebu lako pretjerati. Kako biste izbjegli tu zamku, saznajte što vam je za vašu “zimsku” bebu zaista potrebno. 

Bočice, dudice, kadice, vreće za spavanje, nepromočive podloge, kolica i nosiljke, tek su dio opreme koju zahtijeva vaš najmlađi i najslađi član obitelji. U trenucima kada ga poželite izvesti u prvu zimsku šetnju, udobnost mu osigurajte pomoću zimske vreće za kolica koja će spriječiti klizanje i utopliti bebicu te se pobrinite da vam je uvijek pri ruci i zaštita od padalina koje su neizostavan dio zimskih mjeseci.

Odjeća

Svjež zrak izvrstan je za izgradnju imuniteta, ali valja imati na umu da beba brzo gubi toplinu, a sporo je nadoknađuje pa je u skladu s tim treba i odjenuti. Kako je odjenuti? Osnovno je pravilo dodati jedan sloj odjeće više nego što je imate vi, zato što je beba u ležećem položaju i ne kreće se pa je dobro da bude ušuškana. Od ostale opreme potrebne su tople čarapice ili štrample, kombinezon, jaknica, skafander, pamučna kapica za šetnju i dekica – sve to bit će dovoljno da bebi bude toplo i ugodno kad su temperature niske.

Tajna je u slojevitom odijevanju, tako da uvijek, ako zatreba, možete nešto dodati ili oduzeti. Neka u vašem ormaru uvijek bude: desetak bodija s prednjim ili kopčanjem po strani, tri do četiri jednodijelne pamučne pidžame, više pamučnih vestica i tri do pet kombinezona te pamučna ili frotirna odijelca za spavanje dugih rukava i sa zatvorenim nogavicama koja će spriječiti gubljenje tjelesne topline u snu.  

Kozmetika

Uz dvadesetak tetra pelena i platnenih krpica za previjanje i pranje guze, novorođenoj bebi treba osigurati i adekvatnu kozmetiku: neutralne šampone, dječji sapun, kremu za guzu. Baš kao i odjeća, poželjno je da su prirodnog sastava koji neće nadražiti nježnu dječju kožu. 

Uz kozmetiku na prirodnoj bazi, neka vam se pri ruci nađe i Aqua Maris Baby, sprej za nos s prirodnim sastojcima kojim ćete u trenu, nježno i bez mnogo muke bebin nosić očistiti od bakterija, virusa i nečistoća. Na održavanje prohodnosti gornjih dišnih puteva u zimskim mjesecima treba posebno pripaziti i zbog grijanja koje izaziva suhoću nosa, što pak može onemogućiti neometan san i hranjenje. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

osigurajte-svu-potrebnu-opremu-za-vau-zimsku-bebu-ndash-jgl-obitelj