Dnevna rutina njege lica od 20. do 60. godine

Bez obzira na dob, trebali bismo njegovati svoju kožu. Osim što je najveći organ, koža pamti sve. Zato smo vam pripremili vodič za dnevnu rutinu njege lica za sve dobne skupine.

Njega kože u dvadesetima

U dvadesetim godinama koža je elastična i mladolika, ali već nakon 25. znatno opada razina kolagena. Također, ako ste u pubertetu imali problema s aknama, dvadesete su idealne godine da dovedete u red svoj hormonalni disbalans i pronađite prikladnu rutinu za njegu lica. Ako pripadate skupini s osjetljivom kožom, najbolje je posavjetovati se s dermatologom i slijediti stručne savjete. Ako pak nemate kožnih problema, dva su osnovna pravila za ispravnu njegu u dvadesetima – obvezno skidanje šminke prije spavanja i ovlaživanje lica kvalitetnom hidratantnom kremom. Za skidanje šminke vrijedi pravilo dvostrukoga čišćenja jer samo jedno nikad ne ukloni sve nečistoće, a kožu nakon toga treba i nahraniti. Možete istu kremu nanijeti i ujutro, za svjež i blistav ten. Osim toga, kao zadnji korak dnevne njege lica uvijek bi trebalo nanijeti kremu sa SPF faktorom. 

Njega kože u tridesetima

Ako do tada niste vodili računa o svojoj koži, vrijeme je da počnete. Poznato je kako se u tridesetima razina hormona, elastina i kolagena smanjuje pa koža postaje sve tanja i osjetljivija. Upravo je stoga bitno koristiti prave preparate koji će očuvati barijeru kože. Kako biste to postigli, u dnevnu rutinu njege lica potrebno je uvesti hijaluronsku kiselinu i vitamin C. Serumi su najbolji oblici za te spojeve, a mogu se miješati i s hidratantnim kremama. Holyplant hijaluron serum za lice ostavlja kožu blistavom i hidratiziranom. Serum se nanosi nakon čišćenja lica na vlažnu kožu, a nakon nekoliko minuta potrebno je nanijeti hidratantnu kremu i SPF. Ako imate kožu sklonu perutanju ili bubuljicama, u svoju dnevnu rutinu jednom tjedno uvedite i piling kože lica.

Njega kože u četrdesetima

Bore su sve izraženije i koža u četrdesetima gubi prirodnu vlažnost. Zato u svoju dnevnu rutinu valja uvrstiti još dva proizvoda – kremu za njegu osjetljive kože oko očiju i ulje za lice. Krema za područje oko očiju nanosi se nakon hidratantne kreme za dodatnu hidrataciju tog problematičnog područja. Ulje za lice pripomoći će zadržavanju vlage te popraviti oštećenja na barijeri kože. Ulje se nanosi na očišćeno suho lice, nakon čega slijede svi ostali koraci. Holyplant bademovo ulje ne začepljuje pore i prikladno je za sve tipove kože.

Njega kože u pedesetima

Maske za lice sada su vaš najbolji prijatelj. Osim toga, poželjno je dva puta tjedno napraviti i piling lica kako biste uklonili sve nečistoće i osvježili kožu. Preskakanje koraka njege u ovim godinama nije preporučljivo jer će to ostaviti traga na koži. Osim kože lica, posebno se posvetite i koži vrata na kojemu se često vide znakovi starenja. Za to područje ne trebate kupovati dodatnu kremu – Holyplant vitaminska krema za lice pogodna je i za tretiranje kože na vratu. Bademovo ulje i vitamini A, C i E u toj kremi koži će vratiti potrebnu vlagu i masnoću te ubrzati proces revitalizacije. 

Njega kože u šezdesetima

Ako do sada niste posebnu pozornost obraćali na svoju kožu, posljedice su jasno vidljive jer – kako smo već istaknuli – koža pamti sve. U ovim zrelim godinama potrebno je pridržavati se iste rutine kao i u pedesetim godinama.

Holyplantova linija proizvoda prati vas od rane mladosti do zrelih godina i lako se uklapa u vašu dnevnu rutinu njege kože lica. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

dnevna-rutina-njege-lica-od-20-do-60-godine-ndash-jgl-obitelj