Detoksikacija nakon Uskrsa: 3 jednostavne metode

Osim što je vjerski, Uskrs je svakako i gastronomski blagdan. Šunka, jaja, pinca, kolači, slasna teletina, janjetina… Rijetki mogu odoljeti zamamnim delicijama s uskrsnoga stola, a pretjerano uživanje u hrani dovodi do opterećenja probavnoga sustava te, posljedično, tromosti i umora. Stoga vam donosimo tri jednostavne metode o tome kako se nakon blagdana brzo vratiti u formu.

Voda, čajevi i juhe

Tekućina pomaže izbacivanju toksina, zato je bitno dovoljno se hidrirati između obroka. Ako jednostavno zaboravljate unijeti dovoljno tekućine, postoje i aplikacije koje će vas podsjetiti na to. Naravno, kako se tijelo treba i osloboditi viška tekućine, bilo bi dobro da u svoju rutinu uključite i minimalno 15 minuta vježbanja ili istezanja tijekom jutra, a idealno, pola sata ili više.

Povećajte unos magnezija

Magnezij utječe na bržu detoksikaciju organizma, smanjuje stres i opušta mišiće. Da biste svoje tijelo opskrbili s dovoljnom količinom magnezija, možete povećati unos hrane koja sadrži magnezij, poput orašastih plodova, banana, zobene kaše, špinata i brokule. Možete ga unositi i kao dodatak prehrani, za što je idealan Magnesium Top Direkt u granulama pakiranim u vrećice, pri čemu svaka vrećica sadrži 100 % preporučenog dnevnog unosa magnezija i vitamina B6, a ako želite povećati i unos tekućine, odličan je izbor Magnesium Top Direkt u obliku šumećih tableta.

Povećajte unos vlakana

Voće, povrće i mahunarke trebale bi prevladavati na vašem tanjuru jer je riječ o namirnicama bogatim vlaknima koja pomažu redovitom pražnjenju crijeva, oslobađajući time tijelo od toksina. U tom procesu također pomaže zeleno i korjenasto povrće koje neutralizira toksine. Neka meso i druge namirnice životinjskog podrijetla neko vrijeme budu tek manji prilog vašim obrocima, a ne glavno jelo.  

U uspostavljanju ravnoteže crijevne mikroflore i vraćanju probavnog sustava u predblagdansko stanje može vam pomoći Prolife Suspenzija koja je idealna kada je ta ravnoteža narušena, bilo promjenama u prehrani, načinu života ili nekim drugim okolnostima. 

Ako ste ovih dana iskusili i mučninu i proljev, Normia vam može pomoći u vraćanju organizma u ravnotežu, i to u tri povezane faze: Normia STOP sa želatinskim tanatom smanjuje učestalost i trajanje proljeva; Normia REHIDRO sprječava dehidraciju i nadoknađuje elektrolite, a Normia LGG i BB-12, s ekskluzivnom kombinacijom znanstveno podržanih sojeva, obnavlja crijevnu mikrofloru.

Mnogima se već nakon ukusnoga uskrsnog doručka počinje javljati i žgaravica, što može znatno narušiti uživanje u blagdanskom ugođaju. Međutim, ima lijeka i za to! Antirefluksna oralna suspenzija RefluSTAT djeluje tako da stvara zaštitni „kišobran“ između želuca i jednjaka. Tako se fizički sprječava povrat kiseline i želučanog sadržaja u jednjak i usta, što pak dovodi do brzog i dugotrajnog olakšanja simptoma žgaravice.

Uz ovih nekoliko jednostavnih koraka i naše korisne pomagače, brzo ćete tijelo vratiti u ravnotežu te ćete biti spremni za sve proljetne izazove koji su  pred vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

detoksikacija-nakon-uskrsa-3-jednostavne-metode-ndash-jgl-obitelj