Alergije na pelud i pad imuniteta

Iako se bliži kraj ljeta i temperature polako padaju, peludna sezona nipošto nije gotova, što najbolje znaju alergičari. Iritantne alergijske simptome ipak je moguće ublažiti, i to slijedeći naputke o izbjegavanju visoke koncentracije peludi u zraku te koristeći antialergijske preparate.

Krajem ljeta pelud ambrozije onima koji su alergični na tu biljku stvara znatnu  nelagodu. Peckanje u očima, curenje iz nosa, kihanje te, općenito, simptomi slični prehladi veoma su dobro poznati svakom alergičaru. U iznimno teškim slučajevima, mogući su i simptomi kao što su gušenje, oticanje ždrijela i drugih dijelova dišnih puteva, što  znatno otežava disanje te zahtijeva konkretniju terapiju antihistaminicima, a ponekad čak i medicinsku intervenciju. 

Osim ambrozije, i pelud drugih biljaka još je prisutna u zraku, pogotovo pelud pelina. Padanjem prvog lišća, koje će ove godine zbog iznimno sušne sezone početi još ranije, povećat će se i koncentracija prašine u zraku, što će pak stvarati probleme onima alergičnima na prašinu. Stoga je – u svrhu prevencije – važno pratiti razinu peludi u zraku te, ako je to moguće, smanjiti izlaske iz stana ili ureda u razdoblju dana kada je koncentracija peludi najviša. Nakon povratka u zatvoren prostor preporučuje se presvlačenje u čistu odjeću jer ste na onoj u kojoj ste boravili vani vjerojatno donijeli i zrnca peludi u svoj stan. Dobro je i otuširati se te oprati kosu, pogotovo ako imate dužu kosu koju ćete poslije raspustiti. Pravodobno provjetravanje prostorija također može pomoći da se u njima smanji koncentracija unesene peludi ili stvorene prašine. 

Organizmu koji je već nadražen alergenima moguće je pomoći u lakšem nošenju sa simptomima: za crvene i suzne oči tu su kapi za oči Vizol S Allergy, s posebnim antialergijskim dodatkom koji ublažava simptome alergije, te sprej za čišćenje nosa Aqua Maris 4Allergy, s posebnim dodatkom Ectoinom® koji smiruje nadraženu sluznicu nosa. U borbi s alergijama i padom imuniteta neće odmoći ni dodaci prehrani koji će ojačati organizam kako bi se lakše nosio s iscrpljujućim simptomima. U tu svrhu dostupan je Alfabiotik, inovativni dodatak prehrani koji obiluje dobrim bakterijama koje pomažu ljudskom tijelu u jačanju imuniteta. Prevencijom i pravilnim tretiranjem simptoma, alergije je moguće lakše podnijeti, a jesen dočekati mirnije i osnaženog zdravlja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

alergije-na-pelud-i-pad-imuniteta-ndash-jgl-obitelj