Riješite se uraslih dlačica na tijelu

Prava noćna mora koja nastaje nakon brijanja – urasle dlačice – najčešće se pojavljuje na područjima gdje se dlačice često uklanjaju poput pazuha i bikini zone. Iako se osobe s gustom kovrčavom kosom češće susreću s tim problemom, i ostali su rijetko imuni na njega pa je definitivno dobro znati da ga je moguće uspješno riješiti. 

Što uzrokuje urastanje dlačica?

Nove dlake rastu iz folikule ispod vaše kože. Brijanjem se uklanja samo površinski dio, zbog čega se dlaka kada raste može saviti ne uspijevajući izbiti na površinu. No, ponekad i same od sebe rastu pod pogrešnim kutem te tako uzrokuju upalu. Mogu izgledati kao crvena mrlja koja svrbi ili kao gnojni prištić. Često će proći same od sebe, ali ako se to ne dogodi, moglo bi doći do infekcije, hiperpigmentacije te stvaranja ožiljka. 

Kako to spriječiti? 

Prije svega, ključ je u strpljenju i kvalitetnoj oštrici. Jednokratne britvice su, kao što i sama riječ kaže, za jednokratnu upotrebu. Budući da njihove oštrice brzo otupe, mogu vas ostaviti s neujednačenim i neravnomjerno obrijanim područjima i tako podložnijima nastanku uraslih dlaka. Ako ste jedni od onih koji već dugo imaju taj problem, možda ne bi bilo loše da iskušate neke druge načine poput depilacije šećernom pastom koja je pogodna za osobe koje imaju osjetljivu kožu, ili pak trajnog uklanjanja dlačica kod kozmetičara. 

Redovitim pilingom spriječit ćete nakupljanje mrtvih stanica na površini kože, a preporuka je da piling radite jednom tjedno kako biste se lakše riješili postojećih uraslih dlačica i spriječili urastanje novih. Dlake će lakše izbiti na površinu ako je koža dobro hidrirana, stoga je iznimno važna svakodnevna njega kvalitetnim proizvodima poput onima kozmetike Holyplant

Kako se uspješno riješiti uraslih dlačica?

Urasle dlake nikako ne biste trebali dirati i istiskati kako ne biste prenijeli bakteriju i tako pogoršali ionako loše stanje. Stavite tople obloge na zahvaćeni dio kože kako biste otvorili pore i uz laganu masažu olakšali izlazak dlake. Ako planirate koristiti iglu ili pincetu, one moraju biti sterilizirane, a područje dezinficirajte alkoholom kako biste spriječili infekciju. Ako vas područje uraslih dlačica jako iritira, ako osjećate bol, izbjegavajte usku odjeću i sintetičke tkanine kako ne biste dodatno pogoršali iritaciju. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

rijeite-se-uraslih-dlaica-na-tijelu-ndash-jgl-obitelj