Aktivnosti tijekom zime koje će vam razbiti dosadu

Iako zimu automatski povezujemo s obiljem snježnih pahulja i izrazito niskim temperaturama, klimatske promjene utječu i na promjenu godišnjih doba. Donedavno bismo na zimskom popisu imali skijanje, sanjkanje i ostale zimske radosti, ali kako, osim na umjetnim stazama, snijega baš i nema, osmislili smo neke druge aktivnosti koje će vam pomoći da pobjegnete od dosade.

Aktivna zabava

Ako se volite kretati i želite ostati fit tijekom zime, onda je tjelovježba neizostavan dio vaše rutine. Međutim, kako jedne te iste vježbe u teretani mogu same po sebi postati dosadne nakon nekog vremena, zamijenite teretanu novim zanimljivim aktivnostima poput planinarenja. Tijekom vikenda kad nema poledice i temperature nisu preniske, okupite ekipu i zaputite se na planinarske staze. Ovisno o vašoj formi i snalaženju u prostoru, birajte koje vrhove možete osvojiti za vrijeme hladnih mjeseci. Uvijek se dobro obucite, idite u paru ili grupama te se nagradite toplim obrokom u planinarskim domovima. Osim što ćete provesti vrijeme na svježem zraku i aktivirati svoje mišiće, na tim avantura susrest ćete i brojne druge planinare te je dobro društvo zagarantirano. 

Druga aktivnost koja će zimi svakako razbiti dosadu je plivanje – samo za hrabre, plivanje u hladnome moru, a za sve ostale, unutarnji bazeni dobar su odabir. U sklopu bazenskih kompleksa najčešće se nalazi i sauna pa nije loše povremeno otići i u saunu kako biste iz tijela izbacili nakupljene toksine. Bitno je napomenuti da se na bazene ne idete brčkati, nego aktivno plivati kako biste pokrenuli zimi usporen organizam. 

Da biste svoje tijelo dobro pripremili na brojne zimske aktivnosti, poželjno je u dnevnu rutinu uvesti i inovativan dodatak prehrani Alfabiotik

Kućne aktivnosti

Ako pak niste ljubitelji tjelovježbe i boravka u prirodi dok su zimski uvjeti, postoje i aktivnosti koje su predviđene za kućnu atmosferu, a mogu biti odličan način da dan ispunite aktivnostima, pritom se i zabavite te čak ponešto i naučite. 

Prva opcija uključuje više vaših istomišljenika/prijatelja koji vole čitati knjige ili gledati filmove, ali im nedostaje malo motivacije. Zima je izvrsno doba da se pročitaju svi oni naslovi koje već dugo držite spremljene na listi želja, a ako oformite Klub čitatelja, ta će aktivnost biti još atraktivnija. Dovoljno je nekoliko prijatelja koji će u isto vrijeme čitati isti naslov, a nakon toga okupite se te uz finu klopu diskutirate sve zanimljivosti iz knjige. Isto vrijedi i za filmske naslove. Ako ste spriječeni okupiti se na jednome mjestu, novonormalno je druženje preko videopoziva. 

Zimsko razdoblje možete iskoristiti i za savladavanje novih vještina, bilo da je riječ o novom jeziku, pečenju slastica, programiranju ili izradi geliranih noktiju – sve ovisi o vašim preferencijama. Online ćete pronaći velik broj tutorialsa za sve od navedenog, a postoje i tečajevi nakon kojih možete dobiti i certifikat pa vam neka od novostečenih vještina može dobro doći i na tržištu rada. 

U konačnici, ako se pojave bijele pahulje, nikako ih ne propustite iskoristiti za klasične zimske radosti kojima se osobito vesele naši najmlađi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

aktivnosti-tijekom-zime-koje-e-vam-razbiti-dosadu-ndash-jgl-obitelj