Adventske destinacije u Hrvatskoj u kojima će uživati cijela obitelj

Paljenjem prve adventske svijeće i službeno je počela božićna čarolija diljem hrvatskih gradova, a kako bi predstojeći blagdani ostali u lijepome sjećanju cijeloj obitelji, donosimo vam prijedloge najljepših adventskih destinacija u Hrvatskoj koje svakako vrijedi obići.

Kontinent

Advent u Zagrebu – koji već tradicionalno iz godine u godinu posjetitelje ostavlja bez daha – ove godine širi se izvan užeg centra pa u blagdanskom ugođaju, mirisu kuhanog vina i tradicionalnim prazničkim delicijama možete uživati u gotovo svakom kvartu. Za najljepše uspomene, kao i uvijek, pobrinut će se Tunel Grič s temom Polarni san, Ledeni park na Tomislavcu, božićni program u Zoološkom vrtu te Winter park na Trgu Franje Tuđmana s programom namijenjenim djeci. 

Za zagrebačkom bajkom ne zaostaju ni imanje obitelji Salaj pored Čazme te Varaždin i Karlovac. Njihove advente krase velike jaslice, milijuni ukrasnih lampica te bogati i raznovrsni glazbeni, kulturni i gastronomski programi pa, ako možete, svakako ih posjetite – prošetajte varaždinskim Korzom ili karlovačkom Promenadom, istražite predivne foto-kutke i Snježni paviljon te se opustite na gradskim skijalištima i klizalištima. Roditelji, usuđujete li se oduševiti Bajkom na ledu i parirati svojim malcima na čuvenom varaždinskom ledenom toboganu?

Istra, Kvarner i Dalmacija

Iako na moru nema bijelog Božića, blagdanskoga šušura i radosti ne nedostaje. Uz Kuglice dobrih želja, u Rijeci vas očekuje i čarobna Trsatska gradina urešena s čak 12 kilometara božićnih lampica, u Opatiji real size Orašari, šuma patuljaka, kućica slatkiša i fontana želja, a u Puli pak Zemlja čudesa smještena u Čarobnom parku grada Graza. Za potpuni doživljaj razgledajte gradske blagdanske dekoracije i destinacije iz vlakića Djeda Mraza, a kad ste već tamo, prišapnite mu i svoju blagdansku želju (za slučaj da fontana zakaže). 

Ako vas put nanese malo južnije, nikako nemojte zaobići šibensku Adventuru, uvijek živu i ispunjenu splitsku Rivu te Božićno selo podno planine Mosor nedaleko od Splita koje u ovo vrijeme odiše posebnim šarmom. Najmlađi će zasigurno uživati u raskošnim svjetlosnim instalacijama, druženju s raznim domaćim životinjama i Djedom Mrazom, a oni malo stariji u domaćim gastronomskim specijalitetima kojih se ne bi posramili ni najveći gurmani. 

Da vam zimske radosti ipak ne padnu teško i zaista ostanu u lijepom sjećanju, nije na odmet na putovanje ponijeti svoju malu putnu ljekarnu. Neka se u njoj nađu Reflustat oralna suspenzija i kapsule Normia za bezbrižno uživanje u svim delicijama, Dramina za prevenciju mučnine uzrokovane satima vožnje, Aqua Maris za higijenu nosa i nosne sluznice te Vizol S, kapi za oči iziritirane vjetrom i dimom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

adventske-destinacije-u-hrvatskoj-u-kojima-e-uivati-cijela-obitelj-ndash-jgl-obitelj