5 savjeta za lakše ljeto u uredu

Pred nama je nekoliko najtoplijih mjeseci u godini, a iako se možda već veselimo nadolazećem godišnjem odmoru, većinu ljeta ipak ćemo provesti radeći. Stoga vam, ako ljeto provodite u uredu, donosimo nekoliko prijedloga o tome kako se lakše nositi s nadolazećim vremenskim (ne)prilikama. 

Lagano se odjenite

Naše tijelo od vrućine će se nastojati obraniti svojim prirodnim sustavom hlađenja, odnosno znojenjem. Olakšajte sami sebi noseći prozračnu odjeću koja će omogućiti da kapljice znoja koje ste skupili putujući do posla lakše ispare, kako se ne biste u klimatiziranom prostoru – u kakvima danas većina radi – prehladili. 

Pijte dovoljno vode

Tijekom ljetnih mjeseci posebno je važno unositi u organizam dovoljno tekućine jer zbog pojačanog isparavanja lako možete dehidrirati. Osim što je potrebno nadoknaditi tekućinu koju gubite pojačanim znojenjem, redovita hidracija pomoći će vam da se dulje osjećate svježe te bolje nosite s danom i visokim temperaturama. 

Osigurajte osvježenje u prostoru

Bilo da je riječ o difuzoru koji će ispuštati lagane citrusne note ili pak dodatnoj kraćoj pauzi tijekom koje ćete s kolegama podijeliti šalicu sladoleda iz uredske kuhinje, unesite dašak svježine u uredsku rutinu koja će vam pružiti trenutačno olakšanje tijekom vrućih ljetnih mjeseci. 

Jedite laganu, svježu hranu

Neka vaš ručak na poslu bude od svježih namirnica. Tako nećete riskirati da slučajno pojedete nešto što se zbog transporta i izlaganja visokim vrućinama pokvarilo. Osim toga, lagani ručak, bogat namirnicama koje sadrže obilje tekućine, lakše će vam pasti nego teška, masna hrana uz koju ćete se još teže nositi s toplim vremenom. 

Ne pretjerujte s korištenjem klima-uređaja

Iako će neki reći kako je dobar klima-uređaj rješenje za sve tegobe ljetnih mjeseci, najčešće nije tako. Pretjerano izlaganje strujanju hladnijeg zraka iz klima-uređaja može pridonijeti isušivanju sluznice te nadražiti oči, nos, ali i već suncem spaljenu kožu. Stoga, ako redovito koristite klima-uređaj, osigurate da sa sobom uvijek imate hidratantnu kremu za ruke, umjetne suze Vizol S te Aqua Maris Clean, sprej kojim ćete lako isprati u nosu nakupljene bakterije ili čestice prašine. Linija Aqua Maris proizvoda napravljena je od čiste morske vode, dolazi u nekoliko verzija prilagođenih različitim potrebama te će vas dodatno podsjetiti na odlazak na more, kojem se svi tako silno veselimo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5-savjeta-za-lake-ljeto-u-uredu-ndash-jgl-obitelj