Zašto su izlasci udvoje važni za mame i tate

Kada djeca dođu u vaš život, nevjerojatno je koliko vam se prioriteti promijene i kako odjednom više nemate vremena za neke stvari koje su se prije činile možda uobičajenima. U sve to spadaju i spojevi s vašom dragom. Smatram da su oni veoma važni, čak i u trenucima kada mislite da nemate vremena.

Odnos između partnera kada se djeca rode

Sa svakim novim članom obitelji, mama i tata se malo i otuđe, neke stvari postanu važnije, kao što je mijenjanje pelena, uspavljivanje, grijanje bočica, nunanje i pjevanje. Za romantičan odnos i izlaske udvoje ostaje vrlo malo vremena, i to možda, ako imate sreće da vam beba lijepo spava tijekom dana i noći. U takvim trenucima teško je održati romansu i ne možete očekivati da će vam cvjetati ruže kao prvoga dana kada ste se sreli. No, na scenu nastupaju neke druge, manje uočljive stvari, ali ipak bitne. To je onaj pogled koji uputite jedno drugome kada vaše maleno napravi prve korake ili prvi put kaže “mama/tata”. To su oni slučajni dodiri u prolazu kada žurite da sve pripremite za spavanje. To je onaj umorni zagrljaj kada navečer prepričavate što sve morate sutra napraviti.

Kako spojeve uskladiti s djecom

Kako za spojeve imate vrlo malo vremena, tim bolje, više ćete cijeniti to vrijeme kada ste sami. Trudite se da ne upadnete previše u kolotečinu dom – posao – vrtić. Iskoristite vikende. Zamolite baku ili djeda da bebu pričuvaju na dva-tri sata dok vi odete u kino, na večeru ili jednostavno na omiljeni sladoled i šetnju gradom. Iako vam se čini da sve to možete i uz dijete, itekako ima razlike. Iskoristite to vrijeme da popričate o čemu razmišljate, razgovarajte o nebitnim temama za koje inače nemate vremena. Izbjegavajte teške teme i fokusirajte se na kvalitetu provedenog vremena.

Sve to pomaže da ojačate vezu između vas dvoje, a dobro znamo da sretni roditelji znače i sretno dijete. Ne, ovo nije sebično – spojevi su za mame i tate ulaganje u sretnu obitelj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

zato-su-izlasci-udvoje-vani-za-mame-i-tate-ndash-jgl-obitelj