Zašto ne trebate ignorirati vaginalni svrbež?

Vaginalni svrbež, osim što ga je najčešće nemoguće zanemariti, nikako i ne bi trebalo ignorirati jer uzroci pojave neugodnog svrbeža u intimnom području, pa i u vagini, mogu biti različiti.

Najčešće je riječ samo o nepravilnoj higijeni, odnosno nadraženosti sluznice zbog preagresivnog sapuna ili drugog sredstva koje se koristi za higijenu intimnog područja. Naravno, osim kao posljedica prerevne higijene, vaginalni svrbež može se pojaviti i zbog njezina nedostatka. U svakom slučaju, preventivno se za higijenu intimnog područja preporučuje korištenje posebnih tekućih sapuna, s blagim sastojcima nevena i kamilice, kakav je, primjerice, tekući sapun za intimnu njegu iz linije Lactogyn. Riječ je o proizvodu posebno prilagođenom toj vrsti higijene koji ne nadražuje sluznicu i vodi računa o održavanju stabilne pH razine intimnoga dijela tijela.
Nažalost, pojava vaginalnog svrbeža može biti naznaka i mnogo ozbiljnijih ginekoloških problema. Stoga, ako se vaginalni svrbež ponavlja, a posebno ako je popraćen vaginalnim iscjetkom čudnoga mirisa i boje, svakako posjetite svoga ginekologa i obavite sve preporučene preglede.
Vrlo često ovaj tip smetnji pogađa žene oslabljenog imuniteta, kada se u rodnici nakon korištenja antibiotika nerijetko poremeti bakteriološka ravnoteža, zbog čega rodnicu često preuzimaju neugodne gljivice. Prema potrebi, liječnik će propisati antimikotik, a svakako se kao nadopuna terapije preporučuje kombinacija Lactogyn oralnih i vaginalnih kapsula, čime se osigurava dvostruko djelovanje:

  1. brzo djelovanje vaginalnih kapsula
  2. dugotrajan učinak oralnih kapsula

Lactogyn će obnoviti vaginalnu mikrofloru i pružiti zaštitu od ponavljanja infekcije. Gljivice se mogu pojaviti i zbog čestih kupanja u bazenu ili pak dugog boravka u mokrom kupaćem kostimu, zbog čega se preporučuje voditi računa o redovitom presvlačenju kupaćeg kostima te njegovu pranju na višim temperaturama.
Nažalost, pojava vaginalnog svrbeža može biti naznaka i mnogo ozbiljnijih ginekoloških problema. Stoga, ako se vaginalni svrbež ponavlja, a posebno ako je popraćen vaginalnim iscjetkom čudnoga mirisa i boje, svakako posjetite svoga ginekologa i obavite sve preporučene preglede. Pojava vaginalnog svrbeža može biti i simptom ozbiljnih spolno prenosivih bolesti, kao što je virus HPV-a, koji je kod žena glavni uzročnik raka grlića maternice. Zbog toga se, osim redovite higijene, svakako preporučuje i redovito obavljanje ginekoloških pregleda te odgovorno spolno ponašanje.

 

Vezani proizvod:

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
' . $next_post->post_title . ''; } ?>
Sljedeći članak
Kako ublažiti crvenilo očiju