Kako dijete pripremiti za prvo putovanje avionom

Tek ste prošli proces privikavanja na putovanje osobnim automobilom, a sada se, silom prilika, potrebno odvažiti na ono avionom!? Putovanje tim prijevoznim sredstvom stresno je i za odrasle, a kod mališana može prouzročiti dodatne ispade, kako nervoznog ponašanja, tako i popratnih smetnji poput mučnine. Naučite kako ih srezati u korijenu prije ukrcavanja na avion!

Pripremite nužne potrepštine
Obvezno ponesite djetetovu omiljenu igračku kako bi se moglo zabavljati. Djeca se često dosađuju, stoga je potrebno razmisliti o nekoliko manjih igračaka koje možete bezbrižno spakirati. Važno je djetetu ne ponuditi sve igračke odjednom, već ga iznenaditi. Ako je vaš mališan ljubitelj određenog crtića, glazbe ili audio-knjige, preuzmite ih prije leta na svoj mobitel jer u slučaju da avion nema dostupan Wi-Fi, bit ćete suočeni s razočaranim malenim lišcem i mrvicom potencijalne drame. S obzirom na to da su djeca sklona uprljati se dok jedu i piju, nikako nemojte zaboraviti dodatnu odjeću, ali niti paket vlažnih maramica koje će brzinski riješiti nastalu zamrljanu situaciju. Za eventualne mučnine, oboružajte se tabletama Dramina koje će pomoći ublažiti simptome kinetoze.

Ako planirate uzeti grickalice, zapamtite – spakirajte isključivo suhe prehrambene proizvode!

Igrajte društvene igre
Uzmite omiljene igraće karte i zaigrajte! Preporučujemo Crnog Petra ili Memory, tako će dijete neko vrijeme biti angažirano i zabavljeno.

Prepustite djeci stvaranje uspomena

Još jedan zanimljiv način na koji možete angažirati dijete je dopustiti im da fotografiraju što vide tijekom leta. S obzirom na to da će im fokus biti na detaljima te će se osjećati pomalo odraslo zbog te beneficije, kupili ste si barem još dodatnih pola sata mira. Ako u to uključite i zajedničko komentiranje snimljenih fotografija, zabava može potrajati i dulje. Ako želite, možete ponijeti i pribor za crtanje te im davati lagane crtaće zadatke vezane uz okolinu koju vide.

Zapamtite, osim na svoju djecu, trebate misliti i na druge putnike. Stoga je važno pripremiti se na sve potencijalne izazove kako ne biste navukli bijes na sebe. Nastojte animirati djecu, ali u umjerenoj tišini. Sretno putovanje!

Komentiranje je zaključano.

kako-dijete-pripremiti-za-prvo-putovanje-avionom-ndash-jgl-obitelj