Zanimljive igre koje samo tata zna

Ne znam je li u vašoj obitelji tako, ali u našoj je mama glavna za spavanje, hranjenje i maženje, dok je tata taj koji smišlja najzabavnije igre. Nije da ja bježim od tih drugih stvari, no čini se da sam više talentiran za igranje nego, recimo, za smišljanje zdravih recepata.

“Tata, sjedi pod”, omiljena je rečenica moga sina. Tata onda sjedne na pod i zabava može početi. Ako ste mislili da se služim igračkama, varate se. Znam ja mnogo bolju zabavu od nekih tamo autića, plišanaca i drugih sitnih igračkica.

Igranje sa stvarima koje nisu igračke

Ovo je naša omiljena igra u kojoj se bilo što može pretvoriti u zabavu. Primjerice, nađemo nenapuhan balon koji ja djelomično napušem, predam sinu koji ga pusti i vrišti od radosti dok balon leti po cijeloj sobi. To traje dobrih pola sata ili dok ja ne ostanem bez zraka.

Nekad uzmemo maminu maramu u koju on sjedne, a ja ga vučem po podu i glumimo sanjkanje na suhom. Ovo moj sin obožava i, da se njega pita, moglo bi trajati zauvijek, no tata više nema 20 godina. Nažalost.

Mama nije zadovoljna što joj trgamo omiljeni asesoar, ali sreća našeg djeteta je najvažnija.

Tata je igralište

Prije samoga spavanja, obvezno imamo epizodu zabavnog parka u kojem sam ja: tobogan, klackalica, madrac, ljuljačka i slično. Sin mi obično sjedne na šake, sasvim se opusti, a moj zadatak je da ga ljuljam i glumim klackalicu, što je otprilike jednako dizanju utega. On se silno zabavlja, a ja ostajem u formi. Nema boljeg.

Najviše voli kada stavim noge uza zid, a on se niz njih spušta pretvarajući se da sam tobogan. No, ovo je malo nezgodno i moramo biti na sredini kreveta kako igra ne bi otišla u plačnom smjeru.

Kartonske kutije i mamine kuhače

Ne biste vjerovali što se sve može s jednom kartonskom kutijom. Može nam biti kućica, garaža za autiće, pećnica… ma, sve što zamislite. Kako kažu, mašta može svašta. Uz to, mamine kuhače i krpe uvijek su dobrodošle za nešto za što ni sam ponekad nisam siguran što je. Ali, najvažnije je da se on zabavlja, a uz njega i ja.

Komentiranje je zaključano.