Kako ublažiti crvenilo očiju

Ne, niti ove godine ljetni modni trendovi ne diktiraju da se crveno nosi na očima! No, kako izbjeći crvenilo očiju usred tolikih uzroka koji vrebaju s toplijim vremenom? Otkrijte uz naša četiri jednostavna savjeta.

Znate li da se crvenilo očiju javlja kada se krvne žile na površini oka prošire, a uzroci mogu biti različiti – od posljedica iritacije zbog dima, prašine, vjetra, klorirane vode, svjetlosti, alergijske reakcije oka do alergijskih reakcija? Važno je zapamtiti kako je ono obično privremeno, a otkloniti ga možete uz nekoliko brzinskih trikova.

Oblozi za oči

Osim što ćete imati dojam da se nalazite u vlastitoj wellness oazi, oblozi imaju i posebne blagodati za vaše oči. Tako će relaksirajući desetominutni tretman toplim oblogom pomoći kod crvenila uzrokovanog suhoćom očiju, dok će hladni oblog pomoći smanjiti oticanje i svrbež kod iritacije. Također, valja napomenuti da su oba rješenja kratkoročna.

Naspavajte se

Uzrok crvenila ponekad se krije upravo u neispavanosti. Ako već danima ne uspijevate „uhvatiti“ dovoljnu količinu sna, konačno je vrijeme da odvojite vrijeme za sebe i nadoknadite to. Oči će vam biti zahvalne!

Postanite svjesni svoje okoline

Znate li da okruženje također utječe na vaše oči? Suh zrak, vlaga i vjetar mogu uzrokovati crvenilo pa, ako je vrijeme vlažno i vjetrovito, svakako treba pripaziti na zdravlje očiju.

Prevencija je ipak najbolja reakcija!

Isprobajte kapi za oči

Iako su vaše suze najučinkovitije sredstvo za čišćenje očiju, ponekad vam je potrebna dodatna pomoć. Ako ste već isprobali jednostavna rješenja iz kućne radinosti, vrijeme je za posjet ljekarni. Kapi za oči rješenje su koje će vam preporučiti vaš farmaceut, a koje, to ovisi, naravno, o problemu i uzroku crvenila. Tako vam kapi za oko Viset 0,5 mg/ml mogu pomoći kod uklanjanja crvenila i dekongestije sluznice oka te kod nadražaja i crvenila koji nisu uzrokovani infekcijom. Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Zapamtite, ako crvenilo traje nekoliko dana te je popraćeno iscjetkom, glavoboljom, boli u oku ili osjetljivošću na svjetlo, ne čekajte i obratite se svom obiteljskom liječniku!

Komentiranje je zaključano.