
Zaposlite male prste u pripremi najslađih medenjaka
Postoji li bolja božićna uspomena od pečenja i ukrašavanja kolača s mališanima?! Stoga zaposlite svoje male chefove ovih blagdana i naučite ih pripremati popularne medenjake (gingerbread kolačiće). Za nezaboravan provod i najukusnije keksiće potrebno vam je malo dobre volje, kreativnosti i odlična božićna playlista u pozadini.
Medenjaci se pripremaju od jednostavnih sastojaka, što se nikako ne da naslutiti po njihovu božanstvenom okusu i mirisu. Za meko tijesto potrebno vam je:
- 250 grama brašna,
- žlica praška za pecivo,
- 3 žlice cimeta,
- 130 g maslaca,
- 180 grama šećera,
- jaje i
- 4 žlice meda.
Tijesto umijesite uz pomoć djece i ostavite ga da odstoji u hladnjaku 15 minuta. Kada bude spremno, razvaljajte ga na površinu koju ste prethodno prekrili brašnom. Prije pečenja kolača svakako nabavite različite kalupe kojima ćete oblikovati medenjake. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva otprilike 10 minuta.
Nakon što ste uspješno ispekli kekse, ukrašavanje prepustite malim kreativcima. Dopustite im da pokažu svoje talente i nemojte se živcirati zbog nereda u kuhinji. Uključite ih u cijeli proces izrade kolačića, od prikupljanja sastojaka, vaganja i mjerenja do pripremanja tijesta. Djeca obožavaju raditi nove stvari, tako razvijaju različite vještine i otkrivaju talente. Pozorno prateći upute recepta i iščekujući konačni rezultat, djeca uvježbavaju svoje strpljenje, a podjelom zadataka i odgovornosti uče kako funkcionira timski rad.
Naposljetku, uživajte u vremenu provedenom s djecom i stvaranju novih uspomena koje mogu prerasti u božićnu tradiciju. Pripazite i na zdravlje mališana koji zbog prevelike količine hrane te izloženosti bakterijama i virusima mogu češće obolijevati u blagdanskom razdoblju. Ojačajte im imunitet uz pomoć inovativnog dodatka prehrani Alfabiotik Junior, a u slučaju probavnih smetnji, posegnite za Normia Baby kapima.