Začepljen nos? Prodišite uz naša 3 savjeta!

Normalno disanje ovisi o stanju sluznice nosa. Ako se u njoj nalazi višak tekućine, vjerojatno ste se već susreli sa začepljenjem nosa, ali i svim neugodnim simptomima koje ono može izazvati. Osim stalnog curenja nosa, ovo stanje nerijetko može izazvati glavobolju te dovesti do neprohodnosti sinusa.

Prehlada, alergija, gripa te slična druga stanja izazivaju pojačanu sekreciju i otečenost sluznice nosa te otežavaju disanje kod djece i odraslih. Uz naše prijedloge, odčepit ćete nos prirodnim putem i ponovo disati bez smetnji!

Redovito se tuširajte vrućom vodom

Ako već osjećate prve simptome prehlade, mlaz tople vode i lagana masaža tijela prvi su korak k tome da se osjećate bolje. Jednim od najstarijih prirodnih lijekova za čišćenje nosa smatra se upravo udisanje vodene pare pa pokušajte ovu praksu kupanja u vrućoj vodi primjenjivati što češće u svojoj svakodnevnoj rutini. Ulaskom u nos, para će ovlažiti nakupine u nosu, razrijedit će i omekšati sekret nakupljen u sinusima te rasteretiti vaše dišne puteve.

Hipertoničnim proizvodima odčepite nos prirodnim putem

Otopine na bazi soli ili morske vode također se ubrajaju među najprirodnije i najstarije proizvode protiv začepljenog nosa. Zbog visoke koncentracije soli, hipertonične otopine uklanjaju višak tekućine iz nosne sluznice i smanjuje njezino oticanje pa za olakšavanje disanja isprobajte Aqua Maris Hypertonic sprej za nos. Njegov sastav čine morska i pročišćena voda, ne sadrži konzervanse ni aditive te podržava fiziološko stanje sluznice pa je prikladan za odrasle i djecu stariju od 1 godine. Kako je začepljeni nos česta pojava kod trudnica zbog hormonskog disbalansa, ovaj proizvod se može koristiti i tijekom trudnoće i dojenja kada drugi lijekovi za prehladu nisu prikladni. Hipertonična morska voda u Aqua Maris Strong sprej za nos ima umirujući učinak na sluznicu i gornji dišni sustav. Zbog sadržaja soli, uklonit će višak tekućine iz sluznice vašeg nosa, čime će smanjiti njezino oticanje i činiti disanje lakšim. Pakiranje omogućuje nježno i ravnomjerno raspršivanje tekućine, na čemu će vam vaš začepljeni nos biti itekako zahvalan.

Svakodnevno koristite osvježivač zraka

Osim kupaonice, jednako je važno da i u drugim prostorijama doma možete nesmetano disati, posebice u sezoni grijanja kada je ograničen dotok svježeg zraka. Na radijatore obavezno postavite posudice s vodom te koristite osvježivače zraka čija je primarna funkcija pretvoriti vodu u vlagu. Ova metoda se često primjenjuje u lječilištima i wellness centrima kod prehlada i respiratornih problema. Vlaga će se, naime, širiti prostorijama, a disanje u vlažnom okruženju će ublažiti nadraženo tkivo u nosu i olakšati ispuhivanje omekšane sluzi. Pojedini difuzori podržavaju i eterična ulja te automatski raspršuju miris kada detektiraju kretanje u svojoj blizini pa osim odčepljenog nosa, ovim postupkom možete uživati i u ugodnim mirisima vašega doma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

zaepljen-nos-prodiite-uz-naa-3-savjeta-ndash-jgl-obitelj