Zabava pod suncobranom

Ljetovanje djecu iznimno raduje, a vi uglavnom strepite kako ćete i vi i oni proći pod žarkim suncem ove godine. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta o tome što i kako s djecom na plaži, a da svi budu sretni.

Plivanje, ronjenje, igre s loptom ili igre u pijesku odlični su razlozi za radovanje ljetu. Djeca to znaju, znate i vi, ali u silnoj brizi zbog koječega to ste jednostavno – zaboravili. Stoga, bacite brige u more i pridružite im se! Osim što ćete uživati, to će vam pomoći i da smanjite stres te se lakše nosite s problemima.

U odbojci na plaži mogu uživati svi: trebaju vam samo pijesak, lopta i društvo. I ne brinite se – najmlađi će se (a možda i oni koji su manje fit!) brzo umoriti pa će u pijesku sagraditi cijeli novi svijet. Zato svakako ponesite kantice, lopatice i razne kalupe za igru u pijesku! Oblikujte mostove i kule te pretvorite dvorce iz dječje mašte u stvarnost. Ne dajte se smesti – ono što male ruke sagrade, jednako brzo i sruše, a vi ste tu ne da to spriječite, nego da pretvorite u dobru životnu lekciju o netrajnosti materijalnih stvari i važnosti pozitivnog pogleda na svijet jer – sve se može sagraditi nanovo!

Oblikujte mostove i kule te pretvorite dvorce iz dječje mašte u stvarnost.

U plićaku zaigrajte picigin: bacanje u more više je nego zabavno, a pobjednika nema, samo dobra zabava! Nakon sve te zabave i sati i sati plivanja i ronjenja, valja se odmoriti. Nemojte to činiti na suncu, napravite pravu malu avanturu od skrivanja pod suncobranom, u šumici ili šatoru za plažu. Pregledajte zajedno sve školjke pa pužiće i račiće koji ih još uvijek koriste kao svoj dom pustite natrag u more, a one „slobodne“ iskoristite za mali igrokaz. Na tabletu ili u knjizi možete pregledati što ste sve danas na plaži i u moru vidjeli – kakve ribice, koje školjke, rakove i kakve trave.

Sa starijom djecom uvijek možete zaigrati na karte – od igre Magarca, Crnog Petra i Una preko remija i bele do trešete i briškule. Za obitelji s mnogo djece obilje kockica i papira izvor su dobre zabave pod suncobranom. Dok stariji igraju jamb, s manjima bacajte kockice i zbrajajte točkice. Danas na tržištu postoji nebrojeno društvenih igara, a mnoge dolaze i u manjim, putnim pakiranjima koja su savršena i za plažu i za dom u kojemu i nije baš prostrano.

Čitanju se opiru mnogi, no stripovi i zabavnici izvrsna su ljetna zabava, kao i dječji časopisi koje klinci dobivaju u školi, a možda ih nisu stigli pročitati. Ponesite ih sa sobom! Dječji časopisi su dobar uvod za igre riječima i zagonetke pomoću kojih možete djecu podučavati o mjestu u kojemu ljetujete. Ne možete li odvojiti dijete od mobitela ili tableta, priključite mu se. Pretvorite i to u igru riječima. Primjerice, odlična igra za cijelu obitelj, uključujući i odrasle, je Bratoljub, u kojoj valja pogoditi što neka riječ znači.

Bez obzira na to zabavljate li se pod suncobranom, u hladu ili plićaku, svakako nemojte zaboraviti koristiti preparate za sunčanje odgovarajućeg faktora. A na kraju dana, njegujte svoju kožu hidratantnim kremama poput Pantexol Repaira. Vratite se s mora napunjenih baterija, zdravog preplanulog tena i sa širokim osmijehom na licu.

Komentiranje je zaključano.