Odlazak na ljetovanje s kućnim ljubimcem

Odmor bez kućnog ljubimca nije potpun! Nemojte ga ostaviti kod kuće jer je i on dio obitelji, a i brojne turističke destinacije nude mogućnost kretanja i uživanja za vas i vašeg omiljenog četveronošca.

Kako bi odmor protekao samo u zabavi, donosimo vam savjete kojih se trebate pridržavati ako na put odlučite povesti i svog dlakavog prijatelja.

Prije putovanja, savjetujte se s veterinarom. Ovisno o vašem odredištu, ljubimac će možda trebati dodatna cjepiva ili zdravstvene potvrde za putovanje. Ovako ćete izbjeći potencijalne neugodnosti. Također, važnu ulogu imaju potencijalno odredište putovanja, njegovo trajanje te prijevozno sredstvo  kojim ćete putovati. Ako putujte u drugu zemlju važno je provjeriti možete li doputovati s kućnim ljubimcem, kao i jesu li potrebna dodatna cijepljenja.

Ako vaš ljubimac uzima lijekove, životinju je bolje ostaviti kod kuće, kod prijatelja koji će ga čuvati ili provjerite ponudu obližnjih pet hotela.

Tijekom planiranja putovanja, nemojte zaboraviti pripremiti dovoljno hrane i vode za vašeg ljubimca. Trgovine na drugim destinacijama možda neće imati u ponudi vrstu hrane na koju je naviknuo vaš ljubimac pa je poželjno pripremiti zalihe. Ako na odmor putujete javnim prijevozom, zbog vaše sigurnosti i sigurnosti drugih putnika, za transport ljubimaca koristite kavez. Za mačke odaberite kavez koji je moguće pričvrstiti na sjedalo ili postaviti na pod, a za pse odaberite nosač napravljen upravo za tu svrhu.

Ni u kojem slučaju nemojte tijekom putovanja zaboraviti vrijeme za igru i obavljanje nužde. Životinja će lakše izdržati put ako stanete svaka od dva do tri sata i omogućite joj šetnju i razbibrigu. Kako biste smanjili mogućnost da ljubimac slučajno odluta, važno je da sa sobom ima identifikacijsku oznaku. Na ogrlicu obavezno upišite broj telefona koji uvijek nosite sa sobom.

Posljednje, no ne i najmanje važno – zabavite se! Pronjuškajte nove stvari i uživajte u ljepoti ljeta u društvu najboljeg četveronožnog prijatelja.

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
' . $next_post->post_title . ''; } ?>
Sljedeći članak
Zabava pod suncobranom