Ublažite simptome peludne groznice

Proljeće je doba godine kada se priroda budi i potiče u nama želju da se zaputimo u duge šetnje i cjelodnevne izlete. Pelud, koliko god dobrodošla prirodi, često nam pomrsi uživanje, osobito u proljeće kada od nje nema bijega. Srećom, simptomi peludne groznice mogu se ublažiti.

Izbjegavanje je najbolji lijek, no kako odoljeti izletu u sunčanu prirodu? Nikako, ali valja znati da za sve ima dobrih i loših dana. Informatičko doba omogućava nam da saznamo kretanje vrste i količine alergena na određenom geografskom području putem bioprognoza, peludnih kalendara i alergijskih semafora. Uz nekoliko klikova, sve te informacije postaju lako dostupne. Uzmete li ih u obzir, možete planirati odlazak u prirodu u dane kada nije visoka koncentracija peludi u zraku.

Za šetnje šumom odaberite pak razdoblje nakon kiše, s obzirom na to da će tada koncentracija peludi u zraku biti niža, a nakon boravka na otvorenom svakako se istuširajte i presvucite.

Pomno planirajte rutu šetnje – nemojte u kolovozu istraživati netaknute kutke i stare vrtove ako ste osjetljivi na ambroziju jer ona tamo tada vlada.

Uz prevenciju, pomoći će i prikladni lijekovi koje valja uzimati redovito, i to prema preporuci liječnika. Uobičajeni simptomi peludne groznice su svrbež i peckanje očiju praćeni suzenjem i crvenilom, svrbež vrška nosa i grla, vodeni iscjedak iz nosa te, u težim slučajevima, neprohodnost dišnih puteva, a često su praćeni i kašljanjem.

Za sve te neugodne simptome ne postoji savršeno rješenje, ali postoji pomoć. Sprej za nos Aqua Maris 4Allergy ublažava simptome, ali i poboljšava regeneraciju nosne sluznice. Sprej je u potpunost prirodnog porijekla i sasvim prikladan za sve uzraste. Svima onima kojima nos nije kraj muke, već su tu  i svrbež, crvenilo i suzenje očiju, pomoći će Vizol S Allergy kapi za oči. Te kapi bez konzervansa štite od štetnog djelovanja alergena i pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osjetljive sluznice oka.

Uz mrvicu pažljivijeg planiranja, malo suzdržavanja od izlaska u vrlo nepovoljno vrijeme te Vizol S Allergy kapi za oči i Aqua Maris 4Allergy sprej za nos, preživjet ćete proljeće u prirodi.

Komentiranje je zaključano.